Slučaj Azerbajdžan

Zastupnica Marković se brani od istrage

Govoreći o anketnom odboru Vijeća Europe, podsjetila je kako je to tijelo formirano i da bavi prikupljanjem informacija o ponašanju Azerbajdžana u Vijeću Europe a ne o ponašanju zastupnika.
Vijesti / Politika | 22. 01. 2018. u 15:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članica parlamentarnog izaslanstva BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Milica Marković izjavila je Srni da ministar vanjskih poslova u Vijeću ministara Igor Crnadak "ima najmanje prava i kredibiliteta govoriti o parlamentarnim istragama".

"Ministar Igor Crnadak koristi instituciju BiH kako bi pokrio sebe jer je najomraženija ličnost, kad je riječ o političarima na razini BiH i Republike Srpske. On ima najmanje prava i kredibiliteta da govori o tome tko koga istražuje u BiH jer je prije nekoliko mjeseci on bio predmet istrage parlamentarnog istražnog povjerenstva Parlamentarne skupštine BiH", istaknula je Marković, zastupnica SNSD-a u Parlamentarnoj skupštini BiH.

Podsjetila je kako je parlamentarno povjerenstvo saslušavalo Crnatka povodom informacija koje su iznijeli određeni zastupnici u parlamentu BiH da "zloupotrebljava sredstva proračunskih korisnika BiH odlazeći na pojedine destinacije po svijetu skoro poluprivatno, a da nikakvu korist i dobro nije osigurao BiH", piše Srna.

"Odlazio je dakle samo da vidi te destinacije, da tamo provede nekoliko dana državnim parama i da se vrati. On je najmanje kredibilan i moralan da o tome priča", rekla je Marković.

Govoreći o anketnom odboru Vijeća Europe, podsjetila je kako je to tijelo formirano i da bavi prikupljanjem informacija o ponašanju Azerbajdžana u Vijeću Europe a ne o ponašanju zastupnika.

"Potpune su dezinformacije da se anketni odbor Vijeća Europe bavi pojedinačno ponašanjem zastupnika. Ministar Crnadak se poziva na materijale koje mu je osigurao PDP-ov veleposlanik Predrag Grgić u Misiji BiH u Strasbourgu", rekla je Marković.

Zastupnica SNSD-a je rekla da je "Grgić, kada je te papire plasirao u parlament BiH, rekao da je sve to napisao i uradio po nalogu zamjenika predsjedavajućeg Zastupničkog doma Mladena Bosića".

Naime, Ministarstvo vanjskih poslova BiH objavilo je danas da je netočna tvrdnja zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH i člana parlamentarnog izaslanstva BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe Milice Marković da nije predmet nikakve istrage u Vijeću Europe.

Iz ovog ministarstva navode da odlukom Odbora ministara Vijeća Europe u lipnju 2017. godine formirano Specijalno istražno tijelo koje je dobilo mandat da, između ostalog, prikupi dokumentaciju i potrebne informacije u vezi s "mogućim koruptivnim djelovanjem tri zastupnika Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, od kojih je jedan i Marković".

Kopirati
Drag cursor here to close