Nezavisni blok

Zastrašujući obujam krađe u Mostaru

Nezavisni blok navodi kako je kao za sve druge i za mostarske izborne krađe lijek je elektronsko glasovanje.
Vijesti / Politika | 12. 01. 2021. u 12:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što su objavljene brojne malverzacije u vezi s lokalnim izborima u Mostaru, Nezavisni blok objavio je kako poziva Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine da pod hitno reagira i sankcionira sve one koji su kršili zakon kao i one koji su sustav krađe osmislili i proveli.

''Osim što je vidljiva krađa između stranaka za pojedine političke subjekte, posebno je zastrašujući obim krađe preferencijalnih glasova unutar Koalicije za Mostar, a naročito za dva kandidata za Salema Marića (koji je i zastupnik SDA u Parlamentu FBiH, što predstavlja dodatnu odgovornost) i Anela Kljaku (SBB)'', navodi stranka.

Pozvali su, osim Tužiteljstva, i Središnje izborno povjerenstvo da ponovo prebroji sve glasačke listiće i time otkloni bilo kakvu sumnju, jer sada je već izvjesno da bi nakon ponovnog otvaranja vreća, poimenični sastav Gradskog vijeća izgledao drugačije.

''Iako su sve oči bile uprte u Mostar, bile na stotine neovisnih i međunarodnih promatrača, čak su tu jezdili i predsjednici SDP-a i NS-a Nermin Nikšić i Predrag Kojović, pa su ovi opet masovno pokrali izbore. E zamislite koji je obujam krađe kada se izbori dešavaju na prostoru čitave zemlje, posebno na biračkim mjestima koja su u ruralnim sredinama... Jedan od osnovnih zahtjeva od osnivanja Nezavisnog bloka jest promjena izbornog sustava, uvođenje elektronskog glasanja i nakon ovoga u Mostaru, bez tih izmjena izbori više nemaju nikakav demokratski kapacitet'', kaže Senad Šepić, predsjednik NB-a.

Kopirati
Drag cursor here to close