Opsenica

Zašto je ministar na sjednicu obukao dres?

Ministar Opsenica je rekao kako ne prihvaća da danas neki svojataju ovu državu i žele vladati njome na način kao da je samo njihova.
Vijesti / Politika | 29. 10. 2018. u 13:37

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Goran Opsenica na sjednici Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije pojavio se u dresu.

Potom se obratio zastupnicima u kojem je podsjetio kako je prije utakmice nogometne reprezentacije BiH i reprezentacije Svijeta, a povodom prijema BiH u članstvo Svjetske nogometne federacije (FIFA) i sam zaigrao utakmicu u dresu bh reprezentacije.

''Devedesetih godina prošlog stoljeća na stadionu Koševo u Sarajevu odigrana je nogometna utakmica između reprezentacije BiH i reprezentacije Svijeta. U predigri te utakmice odigrana je nogometna utakmica između reprezentacije liječnika BiH i reprezentacije liječnika Svijeta. Na desnom boku, u ovom dresu s brojem 2 igrao sam za nogometnu reprezentaciju liječnika BiH i s ponosom branio njene boje i čast. I to ću činiti i dalje'', rekao je Opsenica .

Rekao je kako ne prihvaća da danas neki svojataju ovu državu i žele vladati njome na način kao da je samo njihova.

''Ova zemlja, država jednako pripada i Zijatu Mušiću, Vesni Saradžić, Aneru Žuljeviću i meni. Svi smo mi krvarili i krvarimo i danas za nju, svatko na svoj način i u sklopu svojih mogućnosti. Ne želim govoriti o promjenama Ustava, borbi  protiv korupcije, vladavini prava, euroatlantskim integracijama, upitniku EU i kandidacijskom statusu jer moje obraćanje nema nakanu izazivati političke polemike nego kao predstavnik hrvatskog naroda želim izraziti žaljenje što u ovoj napaćenoj zemlji izbori, napokon, nisu  bili slobodni, pravični i demokratski, kako bi se osiguranjem narodnog legitimiteta mogla uspostaviti pravično organizirana institucionalna arhitektura i odnosi temeljeni na jednakosti građana i ravnopravnosti konstitutivnih naroda. Što reći, nego: Bože, oprosti im, jer ne znaju što čine'', rekao je pred Skupštinom ministar u dresu.

Inače, Skupština Hercegovačko-neretvanske županije je na današnjoj, jedanaestoj izvanrednoj sjednici usvojila Izmjene i dopune Proračuna HNŽ za 2018. godinu i dala suglasnost na Izmjene i dopune Financijskog plana Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ za 2018. godinu.

Kopirati
Drag cursor here to close