2024.

Zašto Inzko ignorira Mostar?

Ostalo je nejasno, a čini će da će i ostati, zašto je visoki predstavnik ignorirao Mostar.
Vijesti / Politika | 01. 10. 2019. u 11:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zbog čega je OHR, odnosno visoki predstavnik gospodin Valentin Inzko, čestitao samo gradu Banja Luka za ulazak u finale za titulu Europske prijestolnice kulture 2024. kada je u istoj poziciji bio i Grad Mostar?

Pitanje je to koje smo uputili Uredu visokog predstavnika u BiH, a iz kojeg nam je rečeno da će nam se javiti ''ako budu imali nešto za nas''.

Naime, iz OHR-a je nakon objave pobjednika za Europsku prijestolnicu kulture 2024. godine službeno odaslano priopćenje, objavljeno i na službenim internetskim stranicama o čestitkama Banja Luci, dok se Mostar ne spominje nikako.

No, ostalo je nejasno, a čini će da će i ostati, zašto je visoki predstavnik ignorirao Mostar.

Podsjetimo, mostarski Tim 2024. je, obraćajući se medijima nakon povratka iz Bruxellesa, među krivce za propast mostarske kandidature, svrstao i visokog predstavnika.

Tako je Almir Mujkanović, direktor Narodnog pozorišta Mostar rekao je i da je visoki predstavnik u BiH, Valentin Inzko, govorio i pred Vijećem sigurnosti UN-a protiv aplikacije Grada Mostara.

Mostarski gradonačelnik Ljubo Bešlić među razloge zbog čega je Mostar izgubio mogućnost pobjede svrstao je i političke okolnosti u kojima se nalazimo.

''Razlozi zasigurno mogu biti i politički. Vjerujem da ovakva odluka, da ne bude netko iz BiH, leži u razlogu da se u BiH ne bi izazvale nekakve turbulencije, iako ne vjerujem da bi ih bilo'', rekao je Bešlić.

U međuvremenu, nestala je Facebook prezentacija mostarske kandidature. 

  
Kopirati
Drag cursor here to close