Najave

Zasjedaju Domovi naroda

Vijesti / Politika | 13. 11. 2019. u 13:38 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) Dragan Čović sazvao je za četvrtak 8. sjednicu Kolegija Doma naroda PSBiH.

Na dnevnom redu nalazi se 27 točaka među kojima je i određivanje nadležne komisije za razmatranje Prijedloga zakona o dopuni Izbornog zakona Bosne i Hercegovine predlagača izaslanika Denisa Bećirovića.

Između ostalog, trebala bi biti i razmatrana Inicijativa Kolegija Zastupničkog doma za sazivanje sjednice Zajedničkog kolegija oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

Istodobno je objavljeno kako je sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, druga vanredna u aktualnom mandatu, sazvana je za sutra u Sarajevu.

U predloženom dnevnom redu je šest zakona upućenih u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

Među tim aktima su Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o notarima, Prijedlog zakona o izmjeni Zakona o zemljišnim knjigama Federacije Bosne i Hercegovine, kao i Prijedlog zakona o izmjeni Obiteljskog zakona. Preostala tri su: Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o stvarnim pravima, Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o registraciji poslovnih subjekata u FBiH te Prijedlog zakona o izmjenama Zakona o nasljeđivanju u Federaciji Bosne i Hercegovine.

Dnevnim redom je predložena i Informacija o Odluci o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i Svjetske banke – Međunarodne banke za obnovu i razvoj (IBRD) za Projekt jačanja bankarskog sektora.

Kopirati
Drag cursor here to close