Sjednica

Zasjeda Vijeće: Statut ide na čekanje, Ostali, novac i projekti pred vijećnicima

Vijećnici će raspravljati i o Programu rada Gradskog vijeća za ovu godinu, a gradonačelnik Mario Kordić će predstaviti nacrt Proračuna Grada za ovu godinu…
Vijesti / Politika | 02. 03. 2021. u 09:08 Bljesak.info
Druga sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara saziv 2020-2024

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski Statut, iako je na dnevnom redu 2. sjednice Gradskog vijeća Grada Mostara ipak bi mogao pričekati neko vrijeme da se formiraju radna tijela pa će ovaj dokument pričekati da ga ''pročešljaju'' vijećnici prije usvajanja.

Doznajemo kako će vijećnici dobiti 30 dana za prijedloge kojeg će onda imenovano povjerenstvo za Statut razmatrati 60 dana. 

Naime, na dnevnom redu današnje sjednice naći će se, uz prijedlog o Statutu, i prijedlog izmjene Poslovniku u kojima bi se, prema inicijativi vijećnika SDP-a Armana Zalihića trebalo naći mjesta i za pripadnike Ostalih kako je to i najavio na ranijoj sjednici čime bi se otvorila mogućnost za dodatnog dopredsjednika Vijeća te za formiranje kluba Ostalih.

Vijećnici će raspravljati i o Programu rada Gradskog vijeća za ovu godinu, a gradonačelnik Mario Kordić će predstaviti nacrt Proračuna Grada za ovu godinu, informaciju o kapitalnim projektima u gradu te informaciju o javnim poduzećima s čijim se direktorima sastao proteklog tjedna.

Iako nema detalja o tom sastanku, prema nekim informacijama, na njemu je bilo vrlo burno.

Kopirati
Drag cursor here to close