Problem dnevnog reda

Zasjeda HNS: Počelo rukama protiv

''Kad smo god podlegli kad nismo iskoristili zajedništvo bili smo izigrani'', rekao je u svojem izvještaju, između ostalog, Čović.
Vijesti / Politika | 04. 06. 2021. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Deveto zasjedanje Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH održava se danas u Sportskoj dvorani Bijeli brijeg u Mostaru.

Izaslanici HNS-a BiH trebali će izglasati rezoluciju koja će se oslanjati na dosad donesene dokumente HNS-a, koji upozoravaju na višestruko preglasavanje Hrvata.

Uz to, rezolucija, između ostalog, poziva na nužne promjene i dogovor, izvršavanja političkih dogovora i napredovanja prema vanjskopolitičkim ciljevima BiH.

Foto: Bljesak.info / Ruke za

Sjednica je počela tako što je Hrvatska republikanska stranka i Čapljina u srcu zatražila nove točke dnevnog reda što je predsjedatelj sjednicom Dragan Čović odbio rekavši kako će se ono što traže naći u njegovu izvještaju. Nakon toga uslijedilo je glasovanje za dnevni red protiv kojeg su, očekivano, bili izaslanici spomenutih stranaka.

''Niko nam ništa nije poklonio kao Hrvatima. Nikad nam nitko neće ništa pokloniti. Podjele su luksuz. Trebamo zbiti redove da zajedništvo bude primarna zadaća svih nas. Osobito kad godine kad moramo izmijeniti Izborni zakon i Ustav'', rekao je Čović.

Foto: Bljesak.info / Ruke protiv

''Kad smo god podlegli kad nismo iskoristili zajedništvo bili smo izigrani'', rekao je u svojem izvještaju, između ostalog, Čović.

''S braćom Bošnjacima želimo tražiti rješenja uz poruku da smo svoji na svome'', rekao je čelnik HDZ-a BiH i HNS-a.

Kopirati
Drag cursor here to close