OKC

Započinje Alter kultura u gradovima BiH

Vijesti / Politika | 21. 06. 2012. u 14:44 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Pravo ljudski film festivala i OKC-a Abrašević, u Mostaru će se od 22. do 24. lipnja održati Alter Kultura - platforma koja kroz povezivanje kulturnih aktera Banje Luke, Mostara, Tuzle i Sarajeva želi pridonijeti decentralizaciji kulture u BiH.

Nakon Banje Luke i Mostar će biti mjesto susreta umjetnika koji će kroz instalacije, filmske projekcije, performanse i druge kulturne sadržaje promovirati inkluziju, dijalošku otvorenost i toleranciju. Projekat je financiran kroz Program Kultura za razvoj, koji je trogodišnji program financiran sredstvima Vlade Kraljevine Španjolske putem Fonda za ostvarenje Milenijumskih razvojnih ciljeva (MDG-F).

Platforma je nastala kao strateški korak ka ujedinjenju generalno raspršene i neusklađene kulturno - umjetničke scene Bosne i Hercegovine.

"Posebno inspirirani angažiranošću građana i građanki Banje Luke sa kojima smo sudjelovali u prosvjedima i borbi za Picin park i općenito za javni prostor, pozivamo i Mostarce i Mostarke da budu dio Alter Kulture i istraže nove načine komunikacije, izražaja i suradnje", ističu iz Udruženja "Pravo ljudski" iz Sarajeva, UNSA GETO iz Banje Luke, OKC-a Abrašević iz Mostara i Centra za stvaralački, istraživački i građanski angažman "Grad" iz Tuzle.

Platforma Alter Kultura je neformalna mreža 4 organizacije iz 4 grada, otvorena ka umjetničkim radnicima, organizacijama i individualcima koji djeluju na području umjetnosti i kulture. Alter Kultura će se nastaviti u Tuzli 26. i 27. lipnja, a završava se u Sarajevu 29. i 30. lipnja, priopćeno je iz Udruženja "Pravo ljudski".

Kopirati
Drag cursor here to close