Skupština HNŽ-a

AUDIO | Zanimaju li vas važne točke?

Pred zastupnicima Skupštine HNŽ-a naći će se izvještaj o stanju s pandemijom
Vijesti / Politika | 01. 09. 2020. u 12:04 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Važne su točke pred zastupnicima'', rekao je predsjednik Vlade i zastupnik u skupštini HNŽ-a Nevenko Herceg uoči osme, redovne sjednice Skupštine HNŽ-a.

Govoreći o stanju s pandemijom korona virusa, rekao je kako su mjere koje su na snazi dovoljne, ali da do pogoršanja stanja dovodi to što se mjere ne poštuju.

''Stanje nije ovakvo zbog nedostatnosti mjera našeg stožera, nego prije svega, nepoštivanja mjera. Stoga, ova situacija koja je složena, ali pod nadzorom, zahtjeva da sve institucije i službe poduzmu propisane mjere i pristupe kažnjavanju onih koji ne poštuju. Smatramo da je obujam mjera dovoljan, ali se treba poštovati'', rekao je.

Govoreći o školstvu, Herceg je rekao kako su se svi relevantni sudionici sustava školstva u HNŽ opredijelili da krenemo s normalnom nastavom 7. rujna u učionicama.

''Smatramo da je online nastava na koju smo bili primorani dala određene rezultate. Prije svega da završimo školsku godinu, ali ništa ne može zamjeriti živu riječ u školama.  Vlada HNŽ-a se obvezala da će osigurati maske za prosvjetne radnike, dezinfekcijska sredstva i mjerače temperature'', rekao je.  

Foto: Bljesak.info / Skupština HNŽ-a

Na javni poziv Vlade HNŽ-a za pomoć kroz korona-zakon prijavila su se 2143 gospodarska subjekta na pet resora. Ostao je, kako kaže Herceg, neodrađen posao u resoru turizma.

''U turizmu je 1.500 prijava za pomoć kroz korona-zakon i trebali bismo na telefonskoj sjednici dovršiti i taj posao i isplatiti najniže neto plaće – 425 KM. Od ukupnog broja prijavljenih negdje oko dvije trećine je valjano – 34 posto nisu ispunili uvjete jer su otpuštali radnike i jedan dio se prijavio kojima nije bio zabranjen rad'', rekao je Herceg.

Kopirati
Drag cursor here to close