U čemu je problem

"Zamislite kad bi Srbima smetalo što je Čović bio na obilježavanju 1. ožujka"

''U čemu je problem? Zamislite kada bih ja pravio problem što je npr. Čović bio na obilježavanju 25. studenoga ili 1. ožujka''
Vijesti / Politika | 10. 01. 2019. u 18:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sasvim je jasno da je Dan Republike Srpske potpuno ustavan. Ovaj Zakon o Danu RS nije ni u čemu protivan Ustavu niti ustavnom uređenju Bosne i Hercegovine, kazao je za N1 Lazar Prodanović, zastupnik SNSD-a u Zastupničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

''Ovaj Zakon o Danu RS nije ni u čemu protivan Ustavu niti ustavnom uređenju Bosne i Hercegovine. Smatram da se nepotrebno stvara negativna klima. Nećemo nikada prestati obilježavati ovaj datum. Vidio sam jučer značaj broj ministara iz reda bošnjačkog naroda na proslavi'', rekao je Prodanović, dodajući da su bili ministri iz Vlade Republike Srpske. Na proslavu Dana RS, kada sam bio zastupnik 2006. u NSRS-u, i tada su dolazili Bošnjaci iz Sarajeva.



Na upit novinara zna li kako glasi odluka Ustavnog suda BiH, Prodanović kaže:

''Znam, da je Dan RS osporen zbog religioznog dijela manifestacije i naknadnim donošenjem Zakona o Danu RS definitivno je izmijenjen taj dan'', rekao je.

''Za Srbe 9. siječanj simbolizira pravo da budu ravnopravni s ostalim narodima. Bilo koji datum da je predložen uvjeren sam da bi bio osporen, u ovom slučaju Bošnjaka. Ničim odluka Ustavnog suda nije uvjetovala NSRS da promijeni odluku o 9. siječnju'', rekao je Prodanović.

Novinar ga je upitao je li vidio hrvatskog veleposlanika jučer u Banja Luci.

''Nisam vidio, uvjeren sam da nije bio na defileu. U čemu je problem? Zamislite kada bih ja pravio problem što je npr. Čović bio na obilježavanju 25. studenoga ili 1. ožujka''

Kopirati
Drag cursor here to close