SDP

Zalihić: Nakaradne izmjene u Mostaru

Zalihić navodi kako se središnja gradska zona spominje samo u obrazloženju ali da je nema u dopuni gdje nije riješen status stanovnika te zone.
Vijesti / Politika | 02. 07. 2020. u 12:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''U Prijedlogu Zakona o izmjena i dopuna Izbornog zakona BiH koje su uputile SDA i HDZ u parlamentarnu proceduru uopće se ne tretira centralna zona što znači da ako se usvoji ovakav dokument stanovnici centralne zone će opet bit diskriminirani jer neće moći glasati za gradska područja'', izjavio je Arman Zalihić, predsjednik Gradskog odbora SDP-a Mostar.

Zalihić navodi kako se središnja gradska zona spominje samo u obrazloženju ali da je nema u dopuni gdje nije riješen status stanovnika te zone.

''To najbolje pokazuje kakve su nakaradne izmjene i dopune gurnuli u Parlament BiH SDA i HDZ'', naveo je Zalihić.

Podsjećamo, SDP je na nedavno održanoj sjednici Predsjedništva stranke  usvojilo stav i ocjenu Gradskog odbora SDP Mostar da cementiranje podjele ne može biti opcija po pitanju Mostara.

Zadužen je Klub SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta da, po hitnom postupku, u parlamentarnu proceduru upute SDP-ov prijedlog Zakona o izmjenama Izbornog zakona BiH, koji je baziran na presudi Suda za ljudska prava iz Strasbourga oko održavanja izbora u Mostaru.

''SDP nikada neće pristati na legitimitet pri predstavljanju, jer to vidimo kao odustajanje od građanske vizije društva. Za SDP je neprihvatljivo legitimno predstavljanje naroda, što kroz niz presedana nacionalističke stranke žele uvesti kao pravilo. To je uvod u definitivnu etničku podjelu bosanskohercegovačkog društva'', stoji u priopćenju nakon održane sjednice.

 

Kopirati
Drag cursor here to close