Reakcija

Zalihić: Irma pogazila riječ, Marić užasno vrijeđao a Guzin žrtvovan

''Vraćamo se u salu kad mi kolegica Baralija govori: 'Pitali su me iz Koalicije za Mostar ako sa sjednice izađu vijećnici SDP-a i PMP-a, da li izlazim i ja, i ja sam im potvrdno odgovorila'''.
Vijesti / Politika | 11. 02. 2021. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Povodom jučerašnjih događanja u Gradskoj vijećnici i glasovanja za gradonačelnika Mostara, te nakon kanidadure Armana Zalihića (SDP) i lavine reakcija o raskolu u mostarskom Bh bloku - na Facebooku se oglasio i Zalihić.

U objavi je kazao i da je svu svoju energiju uložio u Bb blok, maksimalno se trudeći da ostvare što bolji izborni rezultat. Dodao je i kako je iza kandidature Baralije stao krajnje iskreno i u punom kapacitetu.

''Išao sam toliko daleko da sam molio predsjednika PMP-a, Semira Drljevića – Lovca, da joj i oni daju podršku, kako bi u startu imala potporu svih sedam vijećnika. No, isključivo zbog njihovih ranijih odnosa, a napose zbog opservacija članova NS-a oko ratnog puta gospodina Drljevića, PMP joj ni po koju cijenu nije željela dati podršku'', napisao je Zalihić.

Dalje navodi kako na konstituirajućoj sjednici Vijeća, SDP i NS daju podršku Baraliji, te da je nakon 
prvog kruga glasovanja bilo  jasno da kandidat HDZ-a doktor Mario Kordić ima podršku SNSD-ovog vijećnika doktora Milivojevića.

''U spoznaji da je vijećnica NS-e Boška Ćavar, u više navrata, javno i nedvojbeno izjavljivala da će biti suzdržana, a da PMP ne želi podržati Baraliju, postalo je očito kako bi jedino ja mogao imati podršku svih sedam članova BH bloka i PMP. Naravno da to nije garantiralo i moj izbor, ali jeste bilo bar teoretski izvodljivo. Naime, bilo je jasno da doktor Guzin ima 11 glasova Koalicije za Mostar, te bi teoretski i uz našu podršku, dosegnuo do maksimalnih 17 glasova, što je bilo jednako kao i doktor Kordić (HDZ 13, HRS 3, SNSD 1), što bi potonjem donijelo gradonačelničku poziciju, jer je mlađi''.

Sve je argumentirano i obrazloženo NS-u i odlučeno da se na sjednicu ide u raspoloženju da treba poništiti proces kandidatura i prvi krug izbora što je, kako navodi i tražio.

''Naravno, HDZ i SDA ne žele vratiti stvari na početak pa predlažu da postojeći kandidati moraju ostati, uz zaključak da se i novi mogu kandidirati. Pozivam kolegicu Baraliju van i pitam je u ''četiri oka'': ''Irma, što ćemo?'', na što dobivam odgovor: ''Kandidiraj se, glasovat ću i ja za tebe''. Da mi nije dala takav nedvosmislen odgovor podrške ne bih se kandidirao. Nakon toga prihvaćam zaključak, uz napomenu da nikom nisam dao obećanje kako nakon kandidature neću tražiti petodnevnu pauzu za konzultacije'', objasnio je Zalihić u objavi na Facebooku.  

Nakon toga je, kako navodi tijekom pauze na hodniku susreo Salema Marića ''kojemu je valjda postalo jasno da ovim činom želi osujetiti njegov tajno skovani plan sa HDZ-om, da osigura pobjedu doktoru Kordiću, kako bi u konačnici njemu pripala funkcija predsjednika Vijeća''.

''Njegove uvrede su bile toliko ružne, proste i krajnje primitivne da ih ovdje ne želim iznositi.
Ipak, prelazim preko toga i pozivam ga na konzultacije, gdje mu se kolegica Adela Gosto obraća riječima: 'Jasno vam je da doktor Guzin nema šanse, stoga Vas molimo da podržite odgodu od pet dana kako bismo dogovorili 17 ili 18 ruku za kandidata koji ima šansu pobijediti HDZ'.

Vraćamo se u salu kad mi kolegica Baralija govori: 'Pitali su me iz Koalicije za Mostar ako sa sjednice izađu vijećnici SDP-a i PMP-a, da li izlazim i ja, i ja sam im potvrdno odgovorila'. Predsjednik Zelenika ulazi u Vijećnicu i ne dozvoljava mi da zatražim pauzu od pet dana, nakon čega sam primoran napustiti istu, a za mnom i ostali vijećnici SDP-a i PMP-a'', navodi Arman Zalihić.

Smatra i da je vrlo simptomatično da, nakon njegove kandidature, potpredsjednica Naše stranke Sabina Ćudić objavljuje u medijima da se zbog SDP-a u Mostaru raspada BH Blok što je prijetnja i na državnoj razini.

''Vjerojatno nakon te objave, kolegica Irma Baralija mijenja stav i odlučuje ostati na sjednici, te tako ''gazi riječ'' koju mi je dala par minuta ranije. Dakle, dok su SDP i PMP odlučivali u mostarskoj vijećnici, NS je odlučivao u stranačkoj centrali u Sarajevu! Sve ovo je rezultiralo da kandidati Guzin i Kordić prolaze u drugi krug, čime postaje kristalno jasno kako je doktor Guzin žrtvovan od strane Koalicije za Mostar, točnije predsjednika GO SDA Mostar, gospodina Salema Marića. Tad se traži prekid od tri dana - dok na moj poziv, prije prvog kruga, nisu pristali'', napisao je Zalihić.

Svu energiju, zadnjih mjeseci, uložio sam u BH Blok, maksimalno se trudeći da ostvarimo što bolji izborni rezultat. Iako...

Posted by Arman Zalihić on Thursday, February 11, 2021
Kopirati
Drag cursor here to close