Vlada FBiH

Zakon o zaštiti i vatrogastvu u skladu je sa principima lokalne samouprave

Nacrt zakona je dostavljen na mišljenje svim federalnim organima uprave i upravnim organizacijama, županijama, gradovima i općinama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.
Vijesti / Politika | 27. 02. 2019. u 14:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na prijedlog Federalnog stožera civilne zaštite, Vlada Federacije BiH je u srijedu u Mostaru ocijenila da su netočni navodi gradonačelnika Tuzle da je Zakon o zaštiti od požara i vatrogastvu donesen bez suglasnosti lokalne samouprave i da je u suprotnosti sa Zakonom o principima lokalne samouprave u FBiH. 

Naime, Nacrt zakona je dostavljen na mišljenje svim federalnim organima uprave i upravnim organizacijama, županijama, gradovima i općinama, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. 

Rasprava o Zakonu je trajala mjesec dana (od 25. travnja. do 25.svibnja 2008. godine) i u tom su roku Federalnoj upravi civilne zaštite dostavljena mišljenja iz županija koja su obuhvatila primjedbe i sugestije općina i gradova. 

Sve primjedbe, sugestije i mišljenja, za koje je ocijenjeno da su opravdane i doprinose kvalitetnijem reguliranju određenih pitanja, Federalna uprava civilne zaštite je, kao ovlašteni obrađivač Zakona, razmotrila, prihvatila i ugradila u zakonske odredbe, naveli su iz Vlade FBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close