Nepoznata sudbina zakona

Burno na sjednici: Zakon o izbornim jedinicama na Ustavnom sudu?

Kakva će biti sudbina ovog zakona, još uvijek nije poznato
Vijesti / Politika | 27. 09. 2018. u 21:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izvanredna sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH nastavljena je bez većine izaslanika iz Kluba Hrvata iz HDZ-HNS. U glasovanju o Prijedlogu zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu Federacije BiH  sudjelovala su dva izaslanika iz Kluba Hrvata.

Sa 29 glasova za, bez suzdržanih i protiv, usvojen je Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu Federacije BiH ide na Vijeće za vitalni nacionalni interes Ustavnog suda FBiH, prenosi N1.

Prijedlog zakona usvojen je nakon što je predsjedavajuća ovog doma Lidija Bradara zajedno sa izaslanicima iz Kluba Hrvata iz HDZ-HNS-a napustila sjednicu navodeći da je dnevni red sjednice iscrpljen na što su negodovali delegati koji su ostali u sali.

Kakva će biti sudbina ovog zakona, još uvijek nije poznato. Kako navode iz Kluba Bošnjaka, o cijelom slučaju će odlučivati Ustavni sud Federacije BiH.

"Zahvaljujem vam se svima, ovim smo iscrpili dnevni red današnje sjednice", kazao je potpredsjedavajući Jasenko Tufekčić na kraju sjednice.

Kopirati
Drag cursor here to close