Obrni, okreni

Zakon će nas naučiti okretati zastavu?

Magazinović je istaknuo kako velika većina onih koji pogrešno postavljaju zastavu to rade iz neznanja i zbog pogrešnih pretpostavki, a ne iz nepoštivanja države BiH.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2018. u 12:24

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ustavnopravno povjerenstvo Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine BiH usvojila je principe Prijedloga zakona o izmjeni i dopuni Zakona o zastavi Bosne i Hercegovine, čiji je  predlagač zastupnik SDP-a BiH Saša Magazinović.

Kako je navedeno iz SDP-a, suština zakona je da u tehničkom smislu pojasni i na jednom mjestu konačno definira kako se ispravno postavlja zastava Bosne i Hercegovine budući da je čest slučaj da se državna zastava ističe na pogrešan način.

Predstavljajući ovaj zakon na nedavno održanoj press-konferenciji, Magazinović je istaknuo kako velika većina onih koji pogrešno postavljaju zastavu to rade iz neznanja i zbog pogrešnih pretpostavki, a ne iz nepoštivanja države BiH.

''BiH je dobila Zakon o zastavi 1998. godine, nakon čega je 2001. i 2004. godine mijenjan u Parlamentu BiH. Radi se o jednom od jednostavnijih zakona u Europi koji tretira ovu oblast, a propisuje izgled, dimenzije i kaznene odredbe za nepravilnosti u korištenju zastave. Ovom dopunom Zakon će biti jasniji i precizniji, te će se izbjeći individualna tumačenja koja su rezultirala čestom pogrešnom upotrebom državne zastave'', priopćio je SDP navodeći kako je ovaj zakon Magazinović predložio u suradnji s predstavnicima heraldičkog društva Bosona Heraldika koji su izradili Elaborat analize stanja u pogledu isticanja i korištenja zastave BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close