Sastanak lidera Zapadnog Balkana

Zaev: Na sastanku u Ohridu gradimo Balkan za 21. stoljeće

Cilj sastanka lidera Zapadnog Balkana je poboljšanje regionane suradnje i ostvarenju zajedničkog cilja – članstva u EU.
Vijesti / Politika | 10. 11. 2019. u 12:50 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev poručio je, preko Facebooka, da lideri Zapadnog Balkana na sastanku u Ohridu "grade Balkan za 21. stoljeće, regiju stabilnosti i prosperiteta".

Kako je istaknuo, cilj sastanka lidera Zapadnog Balkana je poboljšanje regionane suradnje i ostvarenju zajedničkog cilja – članstva u EU, navodi Beta.

''Iz Ohrida, svi prisutni šaljemo jasnu poruku da kroz zajedničku koordinaciju i aktivnosti praktikujemo europske manire u svojim zemljama, jačajući europske vrijednosti gradimo Balkan za 21. stoljeće. Region stabilnosti i prosperiteta", napisao je Zaev na svom Facebook profilu.

U radnom dijelu dvodnevnog sastanka lidera Zapadnog Balkana u Ohridu sudjeluju predsjednik Srbije Aleksandar Vučič, premijeri Sjeverne Makedonije i Albanije, Zoran Zaev i Edi Rama, predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić i ministrica za ekonomiju Crne Gore Dragica Sekulić.

Foto: Tanjug / Sastanak lidera Zapadnog Balkana 

Rama, Vučić i Zaev će, kako je priopćeno, predstaviti deklaraciju sa listom prioriteta i mjera za poboljšanje regionalne suradnje i ostvarenje zajedničkog cilja, članastva u EU, koju su utvrdili na sinoćnjem trilateralnom sastanku, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close