Dom naroda

Zadnji trzaji za izborne jedinice i broj mandata

Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine naći će se u hitnoj proceduri 23. sjednice Doma naroda.
Vijesti / Politika | 25. 09. 2018. u 13:57 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prijedlog Zakona o izbornim jedinicama i broju mandata Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine, kojeg su predložili klubovi zastupnika SDA, SBB-a, DF-a i SDP-a u Zastupničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine i zastupnik u Domu naroda Predrag Kojović naći će se u hitnoj proceduri 23. sjednice Doma naroda.

''Imajući u vidu činjenicu da je 2018. godina izborna godina u Bosni i Hercegovini, te da je Središnje izborno povjerenstvo BiH raspisalo Opće izbore 8. svibnja 2018. godine, te činjenicu daje Parlament Federacije BiH imao obvezu u skladu s Izbornim zakonom BiH i Ustavom Federacije BiH osigurati maksimalne demokratske standarde u pogledu određivanja broja i strukture mandata članova Parlamenta Federacije BiH, na osnovu kojih bi izbori bili održanih, i izborni rezultati bili implementirari,2/3 članova Kluba izaslanika bošnjačkog naroda u Domu naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine predlaže sazivanje vanredne sjednice Doma naroda Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine na kojoj bi se razmatrao prijedlog ovog zakona jer smatramo ovo pitanje izuzetno značajnim'', naveli su iz Kluba izaslanika bošnjačkog naroda.

Kopirati
Drag cursor here to close