Odgovor ministru

Zabrinuti Pakistan: Radončić laže

Njegov poziv da veleposlanik Pakistana bude proglašen "personom non grata" također je duboko uznemirujući, priopćeno je iz Veleposlanstva Pakistana u Bosni i Hercegovini.
Vijesti / Politika | 25. 04. 2020. u 19:43 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Tijekom konferencije za novinare, 23. travnja, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je da neke zemlje, poput Pakistana, neće biti kooperativne po pitanju ilegalnih migranata.

Veleposlanstvo Pakistana smatra njegovu izjavu neopravdanom i nepotrebnom.

Njegov poziv da veleposlanik Pakistana bude proglašen "personom non grata" također je duboko uznemirujući, priopćeno je iz Veleposlanstva Pakistana u Bosni i Hercegovini.

''Veleposlanstvo Pakistana dobro je upoznato s problemom ilegalnih migranata iz Pakistana. Mi ostajemo u kontaktu s našim vlastima u Pakistanu, kao i s bosanskim vlastima. Zapravo je Veleposlanstvo uvijek odgovaralo Službi za odnose sa strancima u BiH za potvrdu ljudi pakistanskog porijekla i nudila je svoje usluge za izdavanje vanrednih putnih dokumenata. Kao rezultat toga, 73 pakistanska migranta, koji su bili spremni na to, vraćeni su kućama od svibnja 2019. do ožujka ove godine'', dodaje se u priopćenju.

Veleposlanik Pakistana je 30. siječnja pozvao Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegallnih migranata i dogovoreno je da podijele informaciju o produženju suradnje; o pitanju deportacije migranata, međutim, nikada nije raspravljano tijekom sastanka, navodi se u priopćenju.

''Imajući na umu neopravdane i lažne tvrdnje gospodina Radončića, veleposlanik je pozvao Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i dr. Biseru Turković, ministricu vanjskih poslova 24. travnja kako bi im izrazio svoju zabrinutost. Oboje dužnosnika pružilo je uvjeravanja veleposlaniku da će se pozabaviti tom situacijom i da nikome ne treba dopustiti da nanese štetu snažnim prijateljskim odnosima godinama građenim između Pakistana i Bosne i Hercegovina'', dodaje se u priopćenju Veleposlanstva Pakistana u BiH.

Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s Bosnom i Hercegovinom. Stoga smo zabrinuti neopravdanim komentarima gospodina Radončića. Nadamo se da će bh. vlada objaviti pojašnjenje njegovih neopravdanih izjava, priopćeno je iz Veleposlanstva Pakistana u Bosni i Hercegovini.

Kopirati
Drag cursor here to close