Iz vedra neba

Za stolom SDA i HDZ!

Sastanak će biti održan u Parlamentu BiH u popodnevnim satima, a stranke će predstavljati predsjednici HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović s izaslanstvima.
Vijesti / Politika | 26. 09. 2019. u 10:14 R.I. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Izaslanstva Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratska zajednica (HDZ BiH) održat će danas sastanak, na kojem će se govoriti o trenutnoj političkoj situaciji u zemlji, potvrđeno je za Novinsku agenciju Patria iz središnjice SDA, ali i iz ureda za informiranje HDZ BiH.

Kako je navedeno, sastanak će biti održan u Parlamentu BiH u popodnevnim satima, a stranke će predstavljati predsjednici HDZ-a i SDA Dragan Čović i Bakir Izetbegović s izaslanstvima.

Prema najavama, predstavnici dvije stranke razgovarat će o svim pitanjima koji opterećuju odnose u BiH, a najviše o formiranju vlasti kako na državnoj razini tako i na razini Federacije BiH.

Naime, već se mjesecima razvlači trakavica oko uspostave vlasti pa se svako malo na političke stolove izvlače ucjene i oprečni stavovi.

Najnovije ulje na vatru dolila je i Deklaracija SDA, koja je, kako je potvrđeno iz HNS-a BiH, potpuno neprihvatljiva za Hrvate u BiH.

Ranije je čelnik HDZ-a BiH rekao kaki se već radi agenda za buduću izvršnu vlast, odnosno Vladu FBiH. Tu će, kako je rekao, prva točka biti izborno zakonodavstvo.

''Glavnina zadatka leži na predstavnicima bošnjačkog i hrvatskog naroda u FBiH'', rekao je Čović u kolovozu.

''Uvjeren sam da ćemo do kraja godine to riješiti, pogotovo jer su sljedeće godine izbori u Mostaru, a da bi se oni održali moramo napraviti tehničke preinake u izbornom zakonu što je manje bitno i one suštinske sukladno odluci Ustavnog suda BiH. Ako to sve dogovorimo na načelima potpune jednakopravnosti tri naroda, bit ću u punini zadovoljan. Paralelno s ovim mi smo dogovorili socijalno-ekonomske reforme, ali prvo moramo riješiti Vijeće ministara'', rekao je čelnik HDZ-a BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close