Fore i fazoni

Za smirenje pred izbore: Umirovljenicima vlada kupuje lijekove

U Zeničko-dobojskom kantonu egzistira oko 60.000 umirovljenika od čega je čak 36.000 ili 60 posto s najnižom mirovinom od 348 KM.
Vijesti / Politika | 21. 09. 2018. u 09:45 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Zeničko-dobojskog kantona, na prijedlog Ministarstva za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, odobrila je Savezu udruženja penzionera i umirovljenika te županije sredstva u iznosu od 100.000 KM kao pomoć intervenirajućeg karaktera najugroženijoj kategoriji umirovljenika za kupovinu lijekova.

''Vlada je uvažila naš zahtjev za pomoć kategoriji umirovljenika s minimalnom mirovinom od 348 KM i pomogla ovom značajnom financijskom injekcijom. Nama je veliko zadovoljstvo da će oko 5.000 umirovljenika dobiti pomoć od 20 KM za kupovinu lijekova, na što umirovljenici i troše najviše svog novca, a na čemu smo izuzetno zahvalni'', rekao je predsjednik Saveza udruženja penzionera i umirovljenika u ZDK Mustafa Trakić, nakon prijema u Uredu premijera Miralema Galijaševića.

U Zeničko-dobojskom kantonu egzistira oko 60.000 umirovljenika od čega je čak 36.000 ili 60 posto s najnižom mirovinom od 348 KM.

''Većina ove populacije su uglavnom jedini hranitelji obitelji i nastoje redovno izmiriti obveze plaćanja režijskih troškova. S obzirom na tešku situaciju i druge svakodnevne potrebe umirovljenika, potrebna im je dodatna pomoć i podrška pa je Vlada, u skladu sa svojim mogućnostima, odlučila da pomogne najugroženijima'', kazao je premijer Galijašević, priopćeno je iz Press službe ZDK-a.

Kopirati
Drag cursor here to close