Izvin'te

Za ministarsku aferu sa stipendijama HDZBiH krivi medije?

Ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija' u kojoj je troje njegove djece nezakonito dobilo s
Vijesti / Politika | 14. 11. 2017. u 22:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Općinska organizacija HDZ BiH Livno najoštrije osuđuje i odbacuje orkestrirane, neutemeljene, tendenciozne napade i podmetanja istaknutim članovima stranke od strane onih koji svoju političku kreaciju svode na najgnusniji način blaćenja kako pojedinaca tako i članova njihovih obitelji zbog nedostatka vlastitih ideja i programa", navodi se u priopćenju HDZ-a BiH.

Podsjetimo, ministar unutarnjih poslova Hercegbosanske županije Darinko Mihaljević ponudio je ostavku na sve dužnosti, a općinski odbor HDZ-a BiH već ga je smijenio s mjesta predsjednika nakon afere 'stipendija' u kojoj je troje njegove djece nezakonito dobilo stipendije za socijalno ugrožene studente u Hrvatskoj.

Kako je priopćeno, općinski odbor HDZ-a BiH u Livnu prihvatio je ostavku Mihaljevića te je na mjesto predsjednika jednoglasno izabran Stipe Pelivan. Objašnjeno je kako je ministar unutarnjih poslova odlučio povjeriti svoj mandat stranci.

Troje djece ministra Mihaljevića prijavilo se i dobilo mjesečne stipendije od po 1.200 kuna za socijalno ugrožene studente za vrijeme studiranja u Hrvatskoj iako su mjesečna primanja njihova oca višestruko veća od navedenog minimuma. Mihaljević je nakon izbijanja afere vratio novac u hrvatski državni proračun.

HDZ-u BiH to očito nije sporno. Umjesto osude očiglednog kršenja zakona od strane obitelji Mihaljević, krivce su pronašli u medijima.

Kopirati
Drag cursor here to close