Vulinalije

Vulin se ne može zakleti u mir

Srbijanski ministar kaže kako Srbija devedesetih ''nije izazivala ratove, niti je kriva za NATO bombardiranje, niti za građanski rat koji je razbio SFR Jugoslaviju''.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2020. u 12:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar obrane Srbije Aleksandar Vulin izjavio je kako želi vjerovati da će ova godina biti mirna u regiji, ali da ne može da se u to zakune.

Vulin je za RTS rekao da je posao vojske da sumnja i da bude spremna, a da će političari, prvenstveno predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, omogućiti i učiniti apsolutno sve da ova regija bude mirna, prenijela je Srna.

Ponovio je da Srbija devedesetih ''nije izazivala ratove, niti je kriva za NATO bombardiranje, niti za građanski rat koji je razbio SFR Jugoslaviju''.

Komentirajući odnos međunarodne zajednice prema ugroženosti Srba u Hrvatskoj, na Kosovu, i u Crnoj Gori, Vulin je istaknuo kako se pronalazi opravdanje za akcije protiv Srba i izmišlja priča o zlim Srbima.

"Da bi se opravdao zločin NATO bombardiranja, morate da imate neki Račak, neke grozne Srbe koji su bili krivi za sve, da biste opravdali razbijanje SFRJ, morate da imate neke Srbe koji su krivi samo zato što su bili na svojoj zemlji", naveo je Vulin.

Dodao je kako se za opravdanje hrvatske akcije "Oluja" izmišlja da je ustaški logor "Jasenovac" bio radni logor, da u Hrvatskoj nije bio građanski rat niti je protjerano 250.000 Srba.

Vulin je istaknuo kako često i veoma glasno pita Hrvatsku zašto ima takav odnos prema Srbima, zašto vrši reviziju povijesti, otkud državni vijenci na grobovima strijeljanih ustaša u Bleiburgu, a što ih nema na grobovima poklane jasenovačke djece.

"Zbog toga sam dobio veliko državno priznanje Hrvatske - zabranu ulaska i da dođem u Jasenovac, a isto to je uradila i Priština, što mi govori da sam u pravu", rekao je Vulin.

Rekao je kako je u svemu tome zanimljivo da ga napadaju, ali da još nitko nije rekao da laže.

"Još mi nitko nije rekao da Alojzije Stepinac nije ustaški vikar, nitko nije demantirao kad kažem da su Srbi zaista u lošem položaju i diskriminirani u Hrvatskoj. Napadaju mene, ali istinu koju govorim još nitko nije osporio. Ja ću nastaviti tako da se ponašam tako", dodao je Vulin i ocijenio da međunarodna zajednica to registra, ponekad odgovori, ponekad prešuti.

Kopirati
Drag cursor here to close