Nastavak prepirke

Vulin: Komšić se ljuti jer ne može ni u jednu hrvatsku općinu

"Ja u svakom srpskom selu mogu proslaviti slavu i podijeliti kruh, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može doći ni u jednu hrvatsku općinu BiH", kazao je Vulin.
Vijesti / Politika | 20. 07. 2021. u 19:46 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin poručio je predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željku Komšiću "da može mrziti i vrijeđati, ali ne može objasniti zašto bi Кosovo moglo biti država, a Republika Srpska ne, a posebno ne može braniti Srbima da žele da zajedno traju".

Vulin za kojeg je Komšić rekao da je bio "kavo kuharica Mire Marković" i da "nikada neće biti ostvareni njegovi snovi", odgovorio je da "razumije zašto se Komšić toliko ljuti" kada izgovori 'srpski svet', prenosi Beta. 

"Ja u svakom srpskom selu mogu proslaviti slavu i podijeliti kruh, a Komšić, predstavnik Hrvata izabran od Bošnjaka i nepriznat od Hrvata u BiH i u Hrvatskoj, ne može doći ni u jednu hrvatsku općinu BiH – njegovi sunarodnjaci su ga proglasili nepoželjnim", naveo je Vulin.

Vulin je u priopćenju koje je prenijelo Ministarstvo unutarnjih poslova Srbije, napisao i da je Mira Marković "sanjala opstanak Jugoslavije" i da je to bio san i njegove mladosti, "a taj san se neće ostvariti".

"Velika Jugoslavija je razbijena i narodi koji su u nju unijeli samo strah da će biti kažnjeni za zločine nad Srbima u dva svjetska rata, iz Jugoslavije su izašli, po prvi put u povijesti s državama koje su tijekom devedesetih uglavnom etnički očistili od Srba. Otuda i toliki bijes kada Srbi glasno i jasno zatraže da se kaže što je njihovo", napisao je Vulin.

Kopirati
Drag cursor here to close