Tjeralice i zločini

Vulin: Džaferović voli glumiti žrtvu, neka izruči Orića Srbiji

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je jučer da „na zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.
Vijesti / Politika | 23. 08. 2021. u 10:01 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefika Džaferovića "da izruči Srbiji Nasera Orića" i da kaže tko je u Srebrenici pokušao "da ubije predsjednika Srbije Aleksandra Vučića".

Vulin je, povodom zahtjeva za izručenje Duška Kornjače, optuženog za ratne zločine u BiH koji je Beograd odbio, izjavio da je tjeralica protiv Nasera Orića izdata u Srbiji ali da Orić ni za jedan zločin počinjen protiv Srba u Bosni i Hercegovini nije odgovarao, priopćeno je iz MUP-a.

Vučić je prije dva dana, na navode da Srbija „štiti ratne zločince“, na primjer Kornjaču za kojim je BiH raspisala međunarodnu potjernicu, naveo da „niti želi niti ima pravo, ni po jednom zakonu Republike“ da država isporuči Kornjaču. „(Kornjača) je od 2007. godine u Srbiji, a sada ima državljanstvo Srbije. Sada je ugledan ljekar u KC Vojvodine… Ne mogu da me natjeraju da isporučim Srbe'', kazao je Vučić.

 

Član Predsjedništva BiH Džaferović izjavio je jučer da „na zapadnom Balkanu neće biti napretka dok se svi ne suoče sa istinom“.

Vulin je u Moskvi, gdje na poziv Rosteka obilazi vojno- tehnički forum „Armija 2021“ prisustvuje otvaranju Međunarodnih armijskih igara, rekao da Džaferović „voli da glumi žrtvu, ali kada gluma prođe ostane istina, a istina je da Naser Orić ima Interpolovu tjeralicu izdatu u Srbiji i istina je da ni za jedan zločin nije odgovarao“.

Vulin je rekao i da je istina da je (2015. godine, tada premijer Srbije) Aleksandar Vučić „bio u Srebrenici da oda počast bošnjačkim žrtvama, a da nijedan bošnjački lider nije odao poštu srpskim žrtvama“, prenosi Beta.

Kopirati
Drag cursor here to close