Srbin Srbinu

Vulin Dunoviću - Govori o RS-u kao da je 'poturčen'

Prepucavanja Aleksandra Vulina i Milana Dunovića se nastavljaju
Vijesti / Politika | 21. 07. 2021. u 14:18 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar unutarnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin rekao je da mu je žao što potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović govori o Republici Srpskoj ono što mu SDA kaže.

Povodom Dunovićeve izjave da Vulinu "nije jasno da Republika Srpska nije i ne može biti država", ministar unutarnjih poslova Srbije ističe da mu je još više žao što Dunović funkciju potpredsjednika FBiH ne koristi tako što pomaže Srbima u tom entitetu, piše Srna

"Bar da je podigao spomenik poklanim sarajevskim Srbima na Kazanu, pa da mu se oprosti sve što je rekao i sve što nije uradio", istaknuo je Vulin.

Vulin ocjenjuje da ima povjesničara koji smatraju da je zlatno doba Balkana bilo u vrijeme Osmanske imperije kada je jedan Srbin bio veliki vezir, priopćeno je iz MUP-a Srbije.

"Istina, za to je morao da se poturči i napusti vjeru i narod. Radujem se što gospodin Dunović nije morao da promjeni vjeru, ali sam tužan što govori o Republici Srpskoj kao da jeste", dodao je Vulin.

Dunović je u svom priopćenju pozvao Vulina da BiH "ostavi na miru" i ocijenio "zabrinjavajućim" što s pozicije ministra unutarnjih poslova Srbije "danima upućuje opasne izjave spram BiH, te da "spominjanje `srpskog svijeta` nije ništa drugo nego priča o `velikoj Srbiji`".

Dunović: Mi razlikujemo zločince od heroja

Potpredsjednik FBiH Milan Dunović odgovorio je na izjavu ministra unutarnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina kako se "morao poturčiti i napustiti vjeru i narod".

"Tko je poturčen, a tko nije, e tu priču ostavite za kafanu i svoje 'intelektualce' čiji je kapacitet jednak vašem. Bosna i Hercegovina je toliko velika, široka i bogata ljudskim vrijednostima da nitko ne treba mijenjati vjeru, samo treba voljeti svoju domovinu i željeti dobro svima", poručio je Dunović.

Istaknuo je kako je ministar Vulin "sramota za zemlju koju predstavlja" te kako nije vrijedan daljnje rasprave.

Dunović je naglasio kako je Ured potpredsjednika FBiH idejni pokretač i izvor financija spomenika na Kazanima.

"Sarajevo ima snage da se izdigne iznad toga i spomenik će biti napravljen! Ne sjećam se da ste ikada došli na Kazane, pa da vam objasnim da je u Sarajevu vođena časna borba za obranu grada i države. Mi razlikujemo zločince od heroja", poručio je Dunović.

Kopirati
Drag cursor here to close