Glavna tužiteljica

Vukanović tvrdi da je Tadić razriješena dužnosti; službene potvrde još nema

''VSTS je potvrdio prvostupanjsku Odluku i ona će biti uklonjena sa mjesta glavne tužiteljice BiH, ali treba pričekati službenu potvrdu'', istaknuo je Vukanović na svom blogu.
Vijesti / Politika | 16. 09. 2021. u 19:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Foto: Bljesak.info / Gordana Tadić

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske objavio je danas kako je Gordana Tadić smijenjena s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine, međutim službene potvrde ove informacije još nema.

Vukanović je i sam potvrdio kako je objavio, a potom i do potvrde povukao vijest da je Drugostupanjska disciplinska komisija VTSV-a potvrdila odluku prvostupanjske komisije kojom je Gordana Tadić razriješena dužnosti.

''U prvostupanjskom disciplinskom postupku utvrđena je odgovornost Tadićeve za nemar i nepažnju u vršenju službenih dužnosti, kao i propuštanje da postupi u skladu sa odlukama, naredbama ili zahtjevima Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća, te je ona razriješena dužnosti i premještena na radno mjesto tužitelja, ali nije suspendirana do okončanja postupka, što je uobičajena praksa'', objavio je Vukanović te dodao da je ''drugostupanjska disciplinska komisija donijela danas odluku u predmetu protiv Gordane Tadić, ali je odlučila i to da ista neće biti objavljena sve dok ne bude dostavljena strankama u postupku''.

''Prema mojim saznanjima, koje nisu u potpunosti provjerene, VSTS je potvrdio prvostupanjsku Odluku i ona će biti uklonjena sa mjesta glavne tužiteljice BiH, ali treba pričekati službenu potvrdu'', istaknuo je Vukanović na svom blogu.

Tadić je za N1 ranije rekla kako ''nije dobila odluku i kako nije obaviještena ni o čemu''.

''Kakva god bude odluka, imam pravo žalbe VSTV-u. To pitanje bi trebalo uputiti VSTV-u. I ja bih voljela znati što se događa'', kazala je Tadić.

Podsjećamo, Prvostupanjska komisija VSTV-a odlučila da Tadić razriješi dužnosti jer je, kako su naveli, počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu kaznenih predmeta i sigurnosne provjere.

Tada su izrekli mjeru premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine na mjesto tužiteljice Tužiteljstva Bosne i Hercegovine.

Da bi odluka postala pravomoćna, potrebno je da je potvrdi i Drugostupanjska komisija VSTV-a, što, prema svim prilikama, neće biti slučaj do kraja današnjeg dana.

Inače, Nebojša Vukanović je naveo i kako ima informacije da će u slučaju razrješenja Tadićeve, vršitelj dužnosti glavnog tužitelja biti njen sadašnji zamjenik Ismet Šuškić, za što je također naveo da je neopotvrđena informacija.

Kopirati
Drag cursor here to close