Požalio

Vukanović pojasnio zašto je obrisao objavu o smjeni Tadić, oglasio se i VSTS

Vukanović je istaknuo kako je "nekad važnije zaštiti pouzdan izvor nego objaviti informaciju" te se ispričao što je povukao vijest koju je objavio samo nekoliko trenutaka nakon Odluke VSTS-a.
Vijesti / Politika | 17. 09. 2021. u 17:21 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Potvrđeno je da je točna vijest koju sam objavio u četvrtak, da je Visoki sudski i tužiteljski savjet BiH potvrdio prvostupanjsku Odluku te da je Gordana Tadić razriješena funkcije glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, napisao je na svojem blogu zastupnik u Narodnoj skuštini Republike Srpske Nebojša Vukanović.

On je istaknuo kako je "nekad važnije zaštiti pouzdan izvor nego objaviti informaciju" te se ispričao što je povukao vijest koju je objavio samo nekoliko trenutaka nakon, kako navodi, Odluke VSTS-a.

Zaštitio izvor

Vukanović navodi kako su se i na samoj sjednici VSTS brojni se pitali kako je došao do informacije u trenutku, pa je zbog toga, kako bi zaštitio izvor, povukao vijest sa stranice.

"Očito je snažan utjecaj stranih sudaca i stručnjaka na VSTS ostavila i oštra kritika na rad pravosuđa i VSTS-a, blaga kaznena politika, o čemu sam detaljnije pisao. Uhićenja i kolebanja u pravosuđu pokazuju da pritisak javnosti ipak daje rezultat, ali je duga borba do pravne države i vladavine prava i zakona na ovim prostorima", poručio je Vukanović.

Ipak, unatoč Vukanovićevom navodu, Visoki sudski i tužiteljski savjet Bosne i Hercegovine još nije dostavio pismeni otpravak odluke Drugostupanjske komisije u slučaju glavne državne tužiteljice Gordane Tadić.

Čeka se odluka

"U skladu s propisima, javnost će biti obaviještena o odluci Drugostupanjske disciplinske komisije nakon što pismeni otpravak odluke bude dostavljen strankama u postupku", priopćeno je za N1 iz VSTS-a.

Ovom odlukom treba postati pravomoćna odluka Prvostupanjske komisije VSTS-a koja je prethodno odlučila da Tadić razriješi ove dužnosti.

Tada je navedeno da je Tadić počinila disciplinske prekršaje koji se odnose na automatsku dodjelu krivičnih predmeta i sigurnosne provjere te izrečena mjera – premještanje s mjesta glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH na mjesto tužiteljice Tužiteljstva BiH.

Kako je i Tadić kazala 'ima pravo na žalbu, kakva god odluka Drugostupanjske komisije'.

Podsjetimo, tužiteljica Tadić, četvrta je od svih glavnih tužitelja Tužiteljstva BiH čije su čelne stolice na klimavim nogama.

 

Kopirati
Drag cursor here to close