"Opasna igra"

Vukanović: Dodik sprema klopku

Vukanović navodi kako je "pogubna svaka suradnja i bliskost s Dodikom" jer se on pokušava spasiti iz teške situacije.
Vijesti / Politika | 05. 08. 2021. u 09:24 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Vrlo je opasna izjava Milorada Dodika iz Beograda nakon sastanka s Vučićem, da će s opozicijom ići skupa na sastanak sa Schmidtom na Jahorinu. To je klopka za opoziciju i vrlo je opasno ako opozicija nasjedne u njegovu zamku i pruži mu alibi slamku spasa sada kad je očito u teškoj situaciji", napisao je na svojem zastupnik u Skupštini RS Nebojša Vukanović.

Kako navodi "pogubna je svaka suradnja i bliskost s Dodikom" jer se on pokušava spasiti iz teške situacije. 

"Jasno je da on želi ponovo namamiti opoziciju da ga spasi iz teške situacije, a onda da joj slomi kičmu i odbaci je kao 2016. ili 2013. godine. Dodik mora da sam 'kusa' i pojede čorbicu koju je sam skuvao i ne treba mu pružati slamku spasa kad je u nevolji", navodi Vukanović.

On upozorava na ono što je Dodik radio i govorio 1998. ili 2006. godine, kad su SDS i opozicija bili na meti udara OHR-a i međunarodne zajednice i kada je Dodik proveo odluku o smjeni izabranog predsjednika Republike Srpske Nikole Poplašena.

"Ako Dodik ode na sastanak sa Schmidtom na Jahorini ili nekoj drugoj lokaciji, pogazit će vlastite zaključke i odluke. Treba ga ogoliti pred narodom i pokazati njegovo pravo lice, a ne pružati mu alibi. Opozicija nema što tražiti na sastanku s Milicom Zavjetnicom, Šešeljem juniorom, Boškom Obradovićem ili Sašom Radulovićem, lažnom dvorskom opozicijom u Srbiji jer se na masovnom ručku ne može govoriti o ozbiljnim nacionalnim pitanjima.

Jasno je da Vučić nastoji, kao i Dodik, da uništi opoziciju s ovakvim klopkama. Ako želi da čuje stav opozicije u Republici Srpskoj, Vučić pozvati opoziciju u Beograd i razgovara otvoreno s njima, bez prisustva Dodika i SNSD-a, a ne da se uvijek daju epizodne uloge", napisao je Vukanović.

Kopirati
Drag cursor here to close