I šta ste rekli??

Vučiću nije bilo lako voditi razgovore s našim članovima Predsjedništva

Vučić je potom pojasnio da ovako izgleda sve u razgovorima sa bh. izaslanstvom.
Vijesti / Politika | 06. 12. 2017. u 14:06 Anadolija
Kopirati

Aleksandar Vučić, predsjednik Republike Srbije nakon današnjeg susreta sa predsjedavajućim Draganom Čovićem, te Bakirom Izetbegovićem i Mladenom Ivanićem, članovima Predsjedništva BiH naglasio je da ga izuzetno raduje službeni stav koji je dobio od predsjedavajućeg Čovića, u vezi sa Kosovom.

Naime, Čović je tijekom službenog sastanka rekao da će BiH po tom pitanju imati jednak stav Srbiji. Nakon toga je Izetbegović istaknuo da je to osobni Čovićev stav i da će se međunarodna politika BiH kreirati u Sarajevu od strane tri člana Predsjedništva, javlja Anadolija.

Video: Izetbegović u Beogradu

''Stav Predsjedništva BiH je da dok Republika Srbija ne zauzme drugačiji stav po pitanju Kosova, BiH će imati jednak stav kao Srbija. Zahvalni smo na tome. Srbija poštuje integritet BiH i tu je naša namjera potpuno jasna'', istaknuo je Vučić.

Ovaj stav je tijekom konferencije za medije potvrdio i Čović, ali je član Predsjedništva BiH Izetbegović zamolio da on pojasni kakva je situacija.

''Bitno je pojašnjenje u vezi toga da će BiH vodeći svoju međunarodnu politiku čekati na stav Beograda. Međunarodna politika i stavovi BiH će se odlučivati u Sarajevu od strane ova tri čovjeka koja su tu. Itekako ćemo uzeti u obzir stavove susjednih zemalja, jer živimo sa Srbijom, živimo sa Hrvatskom, i posebno ćemo uzimati u obzir stavove Europske unije. Molio sam Čovića da ovu stvar iznese kao vlastiti stav, a ne kao stav trojice članova Predsjedništva BiH. Moj stav je da se vanjska politika BiH vodi u BiH, naravno uzevši u obzir i stavove susjednih zemalja'', kazao je Izetbegović.

Vučić je potom pojasnio da tako izgleda sve u razgovorima sa bh. izaslanstvom.

''Citirao sam ono što sam dobio tijekom službenih razgovora, e tako vam je i oko granica i oko svega drugog'', zaključio je Vučić.

Članovi Predsjedništva BiH stigli su sinoć u Beograd na poziv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a tijekom susreta bilo je riječi je o bilateralnoj ekonomskoj suradnji, te međunarodnoj i regionalnoj suradnji, ekonomskim integracijama, obrambenoj i sigurnosnoj politici.

Vučić je nakon današnjeg susreta sa Čovićem, Izetbegovićem i Ivanićem naglasio je da ga izuzetno raduje službeni stav koji je dobio od predsjedavajućeg Čovića, u vezi sa Kosovom. Naime, Čović je tijekom službenog sastanka rekao da će BiH po tom pitanju imati jednak stav Srbiji. Nakon toga je Izetbegović istaknuo da je to osobni Čovićev stav i da će se međunarodna politika BiH kreirati u Sarajevu od strane tri člana Predsjedništva.

Kopirati
Prikaži komentare
Komentari su djelo i osobno mišljenje naših posjetitelja, Bljesak.info ne odgovara za njih, kao ni za eventualne reakcije. Komentiranjem pristajete na Uvjete korištenja.