Godišnji sastanak EBRD-a

Vučić, Thaçi, Zaev, Rama i Đukanović dolaze u Sarajevo

Glavni grad BiH posjetit će predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev.
Vijesti / Politika | 23. 04. 2019. u 20:45 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U okviru predstojećeg Godišnjeg sastanka Odbora guvernera Europske banke za obnovu i razvoj (EBRD), koji će se 7., 8. i 9. svibnja ove godine održati u Sarajevu će posjetiti više od 2.000 predstavnika međunarodne poslovne zajednice, investitora, visokih vladinih dužnosnika (guverneri EBRD-a, ministri financija, ekonomije, trezora ili Centralne banke), te predstavnika organizacija civilnog društva.

Priliku koju svim zemljama regije donosi ovaj veliki događaj, prepoznali su i čelnici šest zemalja zapadnog Balkana, pa će tako, ovim povodom, glavni grad BiH posjetiti predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, premijer Albanije Edi Rama, predsjednik Kosova Hashim Thaçi, predsjednik Srbije Aleksandar Vučić te premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev. Bosnu i Hercegovinu će, u ovom dijelu programa, predstavljati predsjedavajući Vijeća ministara BiH, Denis Zvizdić.

Foto: PR / Čelnici zemalja zapadnog Balkana dolaze u Sarajevo

Čelnici zemalja zapadnog Balkana će se okupiti u sklopu programa konferencije te raspravljati o brojnim temama ekonomske i političke prirode, ključnim za cijelu regiju.

U fokusu programa konferencije naći će se tema od velikog značaja za sve – ''Povezivanjem ekonomija do snažnijeg rasta'', u okviru koje će pokriti širok spektar pitanja i tema, koji se odnose na sve zemlje regije. Jedna od najvažnijih sigurno je i prezentiranje mogućnosti za ulaganja na području cijelog zapadnog Balkana.

Bosna i Hercegovina će, u okviru Sesije o potencijalima za investiranje u BiH, imati posebnu priliku za promociju svih strateških industrijskih grana zemlje.

Svi ovi događaji će okupiti istaknute govornike, koji će u BiH stići iz cijelog svijeta, a svi zainteresirani više detalja o samom Godišnjem sastanku mogu pronaći OVDJE.

Kopirati
Drag cursor here to close