''Srbija poštuje Dayton''

Vučić: Nije moj posao da obuzdavam Milorada Dodika

Ponovivši da se Srbija ne miješa u unutrašnja pitanja BiH, Vučić je kazao da Srbija poštuje Dayton, što znači i integritet BiH, ali i Republike Srpske unutar nje.
Vijesti / Politika | 19. 02. 2020. u 12:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je politika Srbije da poštuje Daytonski sporazum, te ocijenio da nije njegov posao da "obuzdava" člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, javlja Anadolija.

Ponovivši da se Srbija ne miješa u unutarnja pitanja BiH, Vučić je kazao da Srbija poštuje Dayton, što znači i integritet BiH, ali i Republike Srpske unutar nje.

Odgovarajući na pitanja novinara u Beogradu, Vučić je kazao da nijednom svojom izjavom o BiH nije ugrozio BiH, te da nije "njegov posao da obuzdava Dodika".

Predsjednik Srbije je ocijenio da komentari o njegovom "miješanju u politiku BiH govore koliko je velika želja mnogih da pokažu krivca u Srbiji".

"Nemaju stida što nitko nije uhićen za pokušaj linča u Srebrenici, kad u Srbiji nazoče skupovima na kojima našu zemlju proglašavaju za fašističku i traže specijalne statuse, a nemaju pravo na to, a ako bilo tko nedovoljno brani ono što bi oni želeli da brani, govore da je zlikovac i autokrata", kazao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close