Odgovor iz Srbije

Vučić poručio Milanoviću: Ja ne prebrojavam krvna zrnca glasača

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je predsjedniku Zoranu Milanoviću da nije prebrojavao krvna zrnca tko za njega glasa, ali je siguran da je glasao i veliki broj Hrvata.
Vijesti / Politika | 04. 03. 2020. u 11:29 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je predsjedniku Zoranu Milanoviću da nije prebrojavao krvna zrnca tko za njega glasa, ali je siguran da je glasao i veliki broj Hrvata.

'Može me slobodno pitati jesu li Hrvati glasali za mene, ali ja ne brojim krvna zrnca', rekao je Vučić, javlja N1, komentirajući pitanje koje je nedavno postavio Milanović 'je li netko od Hrvata glasao za Vučića' i tvrdnju da 'za njega kao predsjednika Hrvatske glasaju i Srbi'.

Vučić je rekao da je siguran da je veliki broj Hrvata glasao za listu Srpske napredne stranke na izborima jer je pobjeđivala i u velikim mjestima gdje su Hrvati većina u Srbiji i gdje su nastupale i njihove nacionalne liste.

Prema riječima Vučića, vidi se da postoji kampanja mržnje u Hrvatskoj prema njemu i Srbiji. On je rekao da u Hrvatskoj ne žele vidjeti koliko je u Srbiji puno učinjeno za hrvatsku zajednicu, za razliku od odnosa prema Srbima u Hrvatskoj.

Predsjednik Srbije izjavio je da će Srbija nastaviti biti solidarna s migrantima, ali da neće postati 'parking za izbjeglice' i da nikome neće dozvoliti da ugrožava sigurnost građana.

'Ukoliko bude potrebno, u Srbiju neće ući nitko. Ali to ćemo sami procjenjivati, a nećemo se iživljavati nad tim ljudima. Sigurno nećemo biti parking za migrante i neće biti naseljeno 400.000 migranata. Naravno da neće', rekao je Vučić za televiziju Pink.

Vučić je rekao da će Srbija nastaviti pokazivati solidarnost, ali da neće dopustiti nikakvo ugrožavanje sigurnosti građana, zbog čega je i odlučeno da se pošalju dodatne policijske snage u Šid, gdje se nalazi veći broj migranata koji pokušavaju prijeći granicu s Hrvatskom.

Kopirati
Drag cursor here to close