Poruka na poruku

Vučić poručio Izetbegoviću da se ne petlja

Podsjetivši kako je ostalo petnaestak dana do izbora u BiH, Vučić je ocijenio da neki žele postići političke bodove tako što će loše govoriti o njemu ili o Srbiji.
Vijesti / Politika | 19. 09. 2018. u 13:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić odbacio je stavove predsjedatelja Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića o naoružavanju Srbije i Kosovu i Metohiji, naglasivši da su oba ta pitanja unutarnje stvari Srbije.

Povodom stava Izetbegovića da je došlo vrijeme za ''odlučujuću odluku'' o rješavanju pitanja ''kosovskog čvora'', Vučić je rekao kako ne razumije kakve veze ima Izetbegović s Kosovom i Metohijom.

''To oko Kosova nisam razumio, kakve veze Izetbegović ima s Kosovom i Metohijom? Kada govorite o naoružavanju suverenih zemalja, izravno se miješate u njihove stvari. Ne razumijem zašto to radi'', rekao je predsjednik Srbije, osvrćući se na izjavu Izetbegovića da Vučić ''govori da je za mir, a naoružava se'', te da ''govori o pomirenju s Bošnjacima i da je za jedinstvenu BiH, a istovremeno prijateljuje i nijednom riječju se ne suprotstavlja Miloradu Dodiku'', prenijela je Srna.

Vučić je istaknuo da Srbija nikome nije prijetnja.

''Nijednom izjavom nisam nikome prijetio, želimo najbolje odnose s Bošnjacima, ali ne želim da im budemo tema u kampanji'', rekao je novinarima Vučić.

Podsjetivši kako je ostalo petnaestak dana do izbora u BiH, Vučić je ocijenio da neki žele postići političke bodove tako što će loše govoriti o njemu ili o Srbiji.

Vučić je rekao kako se Srbija mora ponašati najodgovornije i da, kada god govori o BiH, govori o daytonskoj BiH, ali i o poštovanju teritorijalnog integriteta Republike Srpske u skladu s Daytonskim sporazumom.

''Politika Srbije usklađena je s pravnim aktima BiH i međunarodnim sporazumom. Ono što neki drugi govore o Sandžaku, Kosovu i Metohiji, mnogim drugim stvarima, govore suprotno našem Ustavu, međunarodno-pravnom poretku i svemu drugom'', rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close