Obilježio Badnjak sa srpskim dužnosnicima iz regije

Vučić poručio da će Srbija nastaviti voditi politiku dobrih odnosa i suradnje

Srbijanski predsjednik Vučić čestitao je Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vjernicima, uz poruku da vneruje da će se u 2019. živjeti bolje te kazao kako će Srbija nastaviti voditi politiku dobrih odnosa i suradnje.
Vijesti / Politika | 06. 01. 2019. u 12:00 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je u nedjelju nakon sastanka s predstavnicima Srba regije, kako srpski narod ne čeka laka politička godina, ali kako vjeruje da će ekonomska godina biti uspješna i da će Srbi živjeti bolje. 

Vučić je u nedjelju ugostio političke predstavnike Srba regije, među kojima, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika, predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović, predsjednika Nove srpske demokratije Crne Gore Andriju Mandića, predsjednika Srpskog narodnog vijeća u Hrvatskoj Milorada Pupovca te predsjednika Demokratske partije Srba u Makedoniji Ivana Stoilkovića. Sastanku je nazočila i predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić. 

Srbijanski predsjednik Vučić čestitao je Badnji dan i Božić svim pravoslavnim vjernicima, uz poruku da vneruje da će se u 2019. živjeti bolje te kazao kako će Srbija nastaviti voditi politiku dobrih odnosa i suradnje. 

Poručio je da će Srbija, ukoliko nastavi putem razvoja i ekonomskog napretka kakav je bio u 2018. godini, moći još više pomoći srpskom narodu u regiji, te kako će iskoristiti priliku da svoje jačanje i napredak i oni osjete, naročito po pitanju očuvanja srpskog kulturnog, jezičkog i nacionalnog identiteta. 

 "Svi su jasno stavili do znanja da je mir i očuvanje stabilnosti u regiji od prioritetnog značaja i politika koju vodimo je politika suradnje i dobrih odnosa sa svim drugim narodima, u kojoj nećemo ugrožavati tuđe nacionalne i državne interese, ali politika u kojoj ćemo čuvati i naše nacionalne i državne interese", rekao je Vučić nakon sastanka. 

Također je naglasio kako s Republikom Srpskom i Bosnom i Hercegovinom Srbija ima veoma bliske i dobre odnose. "BiH je jedan od naših ključnih trgovinskih partnera, ali to su i Crna Gora, Makedonija i Hrvatska, i sa svim tim zemljama Srbija ima suficit u trgovinskom odnosu", rekao je Vučić. 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik zahvalio je na okupljanju, kazavši kako su razgovarali o položaju srpskog naroda i u Srbiji i u regiji te kako će raditi zajedno na tim pitanjima. 

Dodao je da su na sastanku obavješteni o pomoći koju je Srbija spremna pružiti Srbima u regiji, ističući njezin značaj. 

''Mi želimo da se očuva mir. Srbi danas tome teže. Ponekad izgleda da se neopravdano povlačimo od silnih napada prema srpskoj nacionalnoj zajednici u određenom mjestu, ili čak prema Srbiji. Ti napadi su potpuno neopravdani, ali mi ne želimo konflikte, kao što se vidi, ali to nije dovoljno da konflikta i nerazumjevanja među nama nema", rekao je Dodik. 

"Ono što želimo pokazati je okupljanje. Da se okupimo, popričamo, ne da bismo nešto stvarali protiv nekih drugih, trećih, desetih, već da vidimo kako sami sebi pomoći i ohrabriti, u svemu onome što činimo i radimo za dobrobit našeg naroda", rekao je Dodik.

Kopirati
Drag cursor here to close