Reakcija

Vučić: Pijetet prema srebreničkim žrtvama, s Bošnjacima graditi bratski odnos

On je naveo da zna da je danas vrlo teško razgovarati a Bošnjacima kad god se spomene Srebrenica, kao i sa Srbima kada se spomenu neke druge teme.
Vijesti / Politika | 25. 07. 2021. u 08:09 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je rekao da nije pristalica nametnutih i oktroiranih odluka, jer nikada nikome nisu donijele ništa dobro.

“One su donosile samo veće podjele. Vidjet ćemo kako će to izgledati u budućnosti”, rekao je noćas Vučić, povodom odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Inzka da nametne zabranu negiranja genocida.

Vučić je istaknuo da još nije dobio analizu svih pravnih eksperata, ali da je važno da prvo ukaže pijetet prema srebreničkim žrtvama, kao i da kaže koliko je važno s Bošnjacima graditi ne samo prijateljski, nego i bratski odnosi u budućnosti.

“Svi smo mi, odnosno pojedini pripadnici naroda su pravili stvari kojim ne moramo uvijek da se ponosimo. Ali, mislim da je budućnost u odnosima Srba i Bošnjaka od ključnog značaja. Morat ćemo razgovarati, poštivati, a ne gledati kako da jedni drugima zabadamo nož u leđa”, rekao je Vučić za TV “Pink”.

On je naveo da zna da je danas vrlo teško razgovarati a Bošnjacima kad god se spomene Srebrenica, kao i sa Srbima kada se spomenu neke druge teme.

“Ali, mi moramo da otvorimo taj dijalog, koji nema veze samo s vlastima i koji mora biti širok društveni dijalog, jer mi s Bošnjacima dijelimo prostor i u BiH i u Srbiji. Mi zato moramo graditio najbolje moguće odnose”, rekao je Vučić.

On je naveo da je najgluplje kada se po sarajevskim ili beogradskim kafanama priča da će netko nekoga zgaziti, te istaknuo da Srbi i Bošnjaci ne treba da se gaze, nego moraju da čuvaju mir i da gledaju u budućnost.

“Kada sam rekao da će se nastaviti s rezolucijama o Srebrenici nisam pogriješio. Nastavlja se sa pritiscima na Srbiju i na cjelokupan srpski narod. Politika Srbije je očuvanje njenih granica i položaj srpskog naroda, ništa više od toga. Tuđe granice nas ne zanimaju”, rekao je Vučić.

Kopirati
Drag cursor here to close