Nakon nereda u Cetinju

Vučić: Neophodno popraviti odnose s Crnom Gorom

"Ne interesiraju nas nikakvi ratovi ni sukobi, ne zato što smo slabi, već što smo dovoljno pametni da nas interesira ekonomski prosperitet.
Vijesti / Politika | 08. 09. 2021. u 19:53 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu da unatoč pozivu nije otišao u Crnu Goru na ustoličenje mitropolita Joanikija kojemu je, kako je rekao, čestitao pismom u kojem je naglasio neophodnost popravljanja odnosa s Crnom Gorom.

On je na konferenciji za novinare rekao da je u tom pismu govorio kao odgovoran predsjednik koji poštuje neovisnost i samostalnost druge zemlje.

Vučić je kazao da nije razgovarao ni s crnogorskim premijerom Zdravkom Krivokapićem ni s potpredsjednikom vlade Dritanom Abazovićem i dodao da su ga pored regionalnih medija napali i strani predstavnici koji su ga optužili da želi praviti veliku Srbiju preko crkve.

Ocijenio je kako iza takvih napada stoji dobro organizirana kampanja, koja je ovoga puta snažnija i jača, jer neki ljudi teško trpe politički poraz i ne mogu reagirati kao časni državnici zbog čega se, kaže, ponašaju neodgovorno na način koji im ne priliči.

Vučić je pritom naglasio kako Srbija nije zainteresirana da ruši neovisnost bilo koje zemlje u regiji.

"Ne interesiraju nas nikakvi ratovi ni sukobi, ne zato što smo slabi, već što smo dovoljno pametni da nas interesira ekonomski prosperitet. Srbiju jedino zanima ekonomija, partnerstvo i suradnja s tim zemljama", kazao je Vučić, prenosi Tanjug.

Kopirati
Drag cursor here to close