'Veliki utjecaj'

Vučić: Mislim da znam tko će bit predstavnik EU za dijalog

"Kada bude određen predstavnik, mislim da već znam tko će biti predstavnik za dijalog i vjerojatno za Bosnu i Hercegovinu. Bit će to netko od velikog utjecaja u Berlinu, odnosno s velikom potporom Berlina''
Vijesti / Politika | 01. 02. 2020. u 14:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da će, bez obzira tko bude imenovan za izaslanika za Kosovo, glavnu riječ o rješenju kosovskog pitanja voditi Berlin preko Brisela.

Vučić, kako je naveo, misli da već zna tko će biti predstavnik EU za dijalog Beograda i Prištine i vjerojatno BiH, prenosi N1.

"Kada bude određen predstavnik, mislim da već znam tko će biti predstavnik za dijalog i vjerojatno za Bosnu i Hercegovinu. Bit će to netko od velikog utjecaja u Berlinu, odnosno s velikom potporom Berlina. On će bit pod velikim utjecajem Berlina. De fakto će, bez obzira na to koja je ličnost, Berlin preko Brisela voditi glavnu riječ, što za nas nije lako", rekao je Vučić za TV Prva.

Govoreći o razgovoru sa visokim predstavnikom za vanjsku i sigurnosnu politiku EU Josepom Borrellom, Vučić je naglasio da je riječ o iskrenom prijatelju Srbije koji razumije njenu poziciju.

"Za razliku od onih koji misle da je normalno da Srbija mora da prizna Kosovo i da je samo pitanje trenutka kada će to bit, on je čovjek koji dolazi iz zemlje koja nije priznala Kosovo i zna da ni Španjolska neće to da učini", istaknuo je Vučić.

On je ukazao da je Borrell profesionalac i da mora da razgovara i s Prištinom, jer ima Nijemce, Fancuze i druge koji su priznali nezavisno Kosovo. 

Kopirati
Drag cursor here to close