Kalendar

Vrijeme leti: 16 Čovićevih godina na čelu stranke

Čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović na mjesto predsjednika stranke izabran je točno prije 16 godina – 4. lipnja 2005. godine.
Vijesti / Politika | 04. 06. 2021. u 08:34 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Kandidirao sam se za predsjednika stranke jer vjerujem da su potrebne velike promjene u HDZ-u BiH", izjavio je na današnji dan prije 16 godina Dragan Čović na konferenciji za novinare održanoj nakon njegovog izbora za predsjednika HDZ-a BiH.

Dan ranije, Čovićevu kandidaturu najavio tadašnji aktualni predsjednik HDZ-a BiH Bariša Čolak.

No, izbor nije išao tako glatko pa je Božo Ljubić toga 4. lipnja 2005. godine objavio kako ''sumnja u regularnost izbora Čovića za predsjednika HDZ BiH''.

''Protukandidat Dragana Čovića za predsjednika HDZ BiH Božo Ljubić kasno u subotu navečer u Mostaru je izrazio sumnju u regularnost Čovićeva izbora za novog stranačkog predsjednika, te je najavio da će uložiti prigovor.

Ljubić je, pisalo je u tekstu objavljenom prije 16 godina, izjavio kako je pouzdano utvrdio postojanje jednog ispisa glasača na kojem je ime barem jedne osobe, a koja uopće nije bila na saboru HDZ BiH na kojem je Čović izabran za stranačkog predsjednika.

"Osim toga, u ispisu smo pronašli oko 67 matičnih brojeva bez imena, odnosno bez potpisa glasača", rekao je Ljubić te ustvrdio kako je cjelokupni izborni proces na saboru HDZ BiH kontrolirao Dragan Čović i njemu bliski ljudi.

Po Ljubićevim riječima ishod izbora predsjednika HDZ BiH i sve ono što se događalo na stranačkome saboru "loša je poruka hrvatskome narodu i Europi i mogla bi imati vrlo negativne posljedice na hrvatski narod u predstojećim procesima".

Kopirati
Drag cursor here to close