Grubeša

Vrijeme jednoumlja nije prošlo

Grubeša kaže da opstrukcija formiranja vlasti nekima očigledno odgovara, jer nemaju izborni legitimitet i željeli bi da ovo stanje potraje što duže, pa da se tako i zadrže na zaposjednutim dužnostima.
Vijesti / Politika | 26. 08. 2019. u 11:03 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Vjerovali smo da je vrijeme jednoumlja i dominacije iza nas, ali neki to očigledno ne gledaju na takav način'', rekao je za Glas Srpske ministar pravde u Vijeću ministara Josip Grubeša.

Rekao je kako ''određenim političkim strankama, koje javnost može lako prepoznati, obmanjivanje javnosti služi za opstruiranje uspostavljanja vlasti'' te kako na taj način ''vješto prikrivaju svoje trenutne, a možda i dugoročne političke namjere u stvaranju dominantnog i nespornog statusa na području BiH''.

Naveo je kako ministri iz HDZ-a nisu ni u jednom trenutku opstruirali rad već su, naprotiv, u punom kapacitetu dali doprinos radu ovog Vijeća ministara.

''Valjda nije grijeh to što naglašavamo važnost formiranja novog Vijeća ministara koji će odslikati izborne rezultate iz 2018. godine'', rekao je Grubeša, prenijela je Srna.

Prema njegovim riječima, nekima to očigledno odgovara, jer nemaju izborni legitimitet i željeli bi da ovo stanje potraje što duže, pa da se tako i zadrže na zaposjednutim dužnostima.

Govoreći o radu Vijeća ministara u razdoblju dok se očekuje formiranje novog saziva, on je rekao da dosta toga još stoji i čeka neka druga ili bolja vremena, a razlog su, kako je naveo, nerijetko samo kratkoročne političke i stranačke potrebe s ciljem postizanja jeftinih političkih bodova.

Komentirajući neusvajanje Revidirane strategije za procesuiranje ratnih zločina, Grubeša je izrazio uvjerenje da će ova važna strategija ugledati svjetlo dana.

Smatra da je, umjesto politizacije, potrebno slušati stručnjake.

''Za našu budućnost neophodno je da se okončaju predmeti ratnih zločina i da ovo poglavlje naše tužne povijesti jednom zauvijek ostavimo iza sebe'', kaže Grubeša.

Kopirati
Drag cursor here to close