Obilazak manastira

Vrijeme je da i Srbi dobiju svog predstavnika u HNŽ

Herceg je izrazio zadovoljstvo time što Srbi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, prvi put nakon rata, na izbore izlaze sa zajedničkom listom, ističući kako je vrijeme da i Srbi konačno dobiju svog autentičnog predstavnika u HNŽ-u.
Vijesti / Politika | 27. 09. 2018. u 13:03 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg i zamjenik predsjedajućeg Skupštine HNŽ-a Tomislava Martinović posjetili su pravoslavni manastir posvećen Blagovještenju Presvete Bogorodice u Žitomisliću. 

U društvu igumana Danila Pavlovića, Herceg je obišao jedan od najstarijih manastira u Bosni i Hercegovini kako bi se na licu mjesta upoznao s aktualnostima u svezi s planiranim radovima na poboljšanju sadržaja, kako za same hodočasnike, tako i za brojne turiste koji redovito posjećuju taj nacionalni spomenik, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a. 

Nezaobilazna tema bili su i nadolazeći izbori u Bosni i Hercegovini. Herceg je izrazio zadovoljstvo time što Srbi u Hercegovačko-neretvanskoj županiji, prvi put nakon rata, na izbore izlaze sa zajedničkom listom, ističući kako je vrijeme da i Srbi konačno dobiju svog autentičnog predstavnika u HNŽ-u. 

"Smatram, također, bitnim istaknuti kako je od iznimne važnosti izjednačavanje pozicije tri konstitutivna naroda kako više nikada ne bi dopustili da jedan narod drugom narodu bira predstavnike u državnim institucijama. Zajedništvo, narod i domovina trebaju biti u središtu svih naših razgovora. Ostanak i opstanak na ovim prostorima cilj je svih nas, stoga pozivamo građane da 7. listopada ne ostaju doma, nego da izađu na izbore i svoj glas daju onima za koje smatraju da će biti uistinu njihovi jedini, pravi i legitimni predstavnici", kazao je Herceg. 

Iguman Pavlović zahvalio je Hercegu na posjetu i potpori koju njegova Vlada pruža srpskom narodu i pravoslavnoj crkvi u HNŽ-u te na dosadašnjoj iznimno dobroj suradnji 

Doda je kako u cijelosti razumije Hercegove poruke kada je u pitanju legitimno predstavljanje svakog od tri konstitutivna naroda u BiH, stoji u priopćenju.

Kopirati
Drag cursor here to close