Licemjerje

Vrijeme da se svi u BiH uozbilje

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević rekao je kako izborni pobjednici moraju kreirati vlast.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2019. u 12:04 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svi koji pozivaju na formiranje Vijeća ministara i vlasti na razini BiH bez SNSD-a i njegovih partnera, odnosno bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske ustvari pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka'', izjavio je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

''Ako je njihov cilj da, bez obzira na izborni rezultat u Srpskoj, vlast na razini BiH uvijek bude formirana tako da njezin sastavni dio iz Republike Srpske budu oni koji dobiju najmanji broj glasova i oni koji nisu SNSD, onda nema potrebe da održavamo izbore. U tom slučaju SNSD i Srpska će morati razmotriti neke nove korake'', naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da o neradu Parlamentarne skupštine BiH govore oni koji su odgovorni za krizu u BiH i koji ne dozvoljavaju da budu implementirani izborni rezultati.

''Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju plaću i u Vijeću ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović'', naglasio je Kovačević.

Poručio je da je krajnje vrijeme da se svi u BiH uozbilje i da SNSD i njegovi koalicijski partneri kao izborni pobjednici u Srpskoj, bošnjački izborni pobjednici SDA i njihovi partneri i hrvatski izborni pobjednici HDZ i njegovi partneri formiraju vlast.

''To je uvjet da počnemo raditi ono što građani od nas očekuju i dajemo odgovore koje od nas očekuju partneri na međunarodnoj razini. Prvenstveno mislim na Europsku komisiju koja je pokazala razumijevanje i strpljenje za BiH, ali više neće čekati da oni koji kroz političke ucjene žele ostvariti svoje jeftine političke interese'', istaknuo je Kovačević za Srnu.

Kopirati
Drag cursor here to close