Licemjerje

Vrijeme da se svi u BiH uozbilje

Glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević rekao je kako izborni pobjednici moraju kreirati vlast.
Vijesti / Politika | 18. 06. 2019. u 12:04 Bljesak.info
Kopirati

''Svi koji pozivaju na formiranje Vijeća ministara i vlasti na razini BiH bez SNSD-a i njegovih partnera, odnosno bez izbornih pobjednika iz Republike Srpske ustvari pozivaju na klasično rušenje demokratskog poretka'', izjavio je Srni glasnogovornik SNSD-a Radovan Kovačević.

''Ako je njihov cilj da, bez obzira na izborni rezultat u Srpskoj, vlast na razini BiH uvijek bude formirana tako da njezin sastavni dio iz Republike Srpske budu oni koji dobiju najmanji broj glasova i oni koji nisu SNSD, onda nema potrebe da održavamo izbore. U tom slučaju SNSD i Srpska će morati razmotriti neke nove korake'', naglasio je Kovačević.

Prema njegovim riječima, krajnje je licemjerno da o neradu Parlamentarne skupštine BiH govore oni koji su odgovorni za krizu u BiH i koji ne dozvoljavaju da budu implementirani izborni rezultati.

''Još licemjernije je da to rade oni iz Republike Srpske koji trenutno na račun građana Srpske i BiH primaju plaću i u Vijeću ministara i u Parlamentarnoj skupštini BiH kao što su Dragan Mektić i Mirko Šarović'', naglasio je Kovačević.

Poručio je da je krajnje vrijeme da se svi u BiH uozbilje i da SNSD i njegovi koalicijski partneri kao izborni pobjednici u Srpskoj, bošnjački izborni pobjednici SDA i njihovi partneri i hrvatski izborni pobjednici HDZ i njegovi partneri formiraju vlast.

''To je uvjet da počnemo raditi ono što građani od nas očekuju i dajemo odgovore koje od nas očekuju partneri na međunarodnoj razini. Prvenstveno mislim na Europsku komisiju koja je pokazala razumijevanje i strpljenje za BiH, ali više neće čekati da oni koji kroz političke ucjene žele ostvariti svoje jeftine političke interese'', istaknuo je Kovačević za Srnu.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kopirati