''Što više ponavljaš, postaje istina''

Voditeljica postavljala pitanja Dodiku, on stalno ponavljao - SNSD je pobijedio

"Mi smo pobijedili u 45 općina u BiH, 42 općine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili".
Vijesti / Politika | 20. 11. 2020. u 08:34 Bljesak.info
Milorad Dodik na N1

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Gostovanje Milorada Dodika sinoć na N1 završeno je na neobičan način jer je na brojna pitanja voditeljice emisije Emele Burdžović Slipičević, gost odgovarao istom rečenicom.

Na pitanje Burdžović Slipičević da prokomentira činjenicu da je ''izgubio Banja Luku'', odgovario ja:

"Mi smo pobijedili u 45 općina u BiH, 42 općine u RS, u pet gradova u RS smo pobijedili".

Nakon toga je uslijedio niz drugih pitanja, ali Dodik je uvijek odgovarao sa istom rečenicom, odnosno time u koliko opština su pobijedili.

''Hoćemo li razgovarati dalje? Ili da završavamo'', upitala je voditeljica emisije, a član državnog Predsjedništva je potom poručio da završi emisiju.

''Završite, nema potrebe''.

Inače,  Dodik je u emisiji rekao da je na ovim izborima u Republici Srpskoj bilo 10 posto manje važećih glasačkih listića nego na prethodnim izborima, te da je SNSD povećao rezultat za 4.000 do 5.000 glasova.

"Od osam gradova u Republici Srpskoj, mi nemamo gradonačelnika u Banja Luci i Bijeljini, a u svim drugim imamo. U tim općinama gdje nemamo načelnike, dobili smo relativnu pobjedu, imamo koaliciju koja će imati skupštinsku većinu", istakao je Dodik.

Rekao je da mu je bilo teško jer SNSD-ov kandidat Igor Radojičić nije osvojio najviše glasova za gradonačelnika Banja Luke, ali da nije očajan zbog toga.

"Smatramo da je Radojičić dobar gradonačelnik, prihvatljiv za sve, ne samo za nas. Teško sam to doživio, ali prihvaćam činjenicu", naglasio je Dodik i dodao da je Radojičić radio odličan posao i da nitko ne može ništa da mu pripiše o korupciji i kriminalu.

Ocijenio je da će SNSD na izborima 2022. godine ostvariti još bolji rezultat.

"Ovo će nas natjerati da radimo na našoj infrastrukturi", rekao je sinoć lider SNSD-a za TV "N1".
Dodik je istaknuo da je svu energiju uložio u napredak Banja Luke, te da ne osjeća osobnu krivicu zbog gubitka gradonačelničkog mjesta u tom gradu.

"Banja Luka je, da ne povrijedim nikoga, bila na nivou jedne proširene palanke, a sada je to ozbiljan grad koji je riješio sve infrastrukturne probleme. Grad koji je obnovio sve elemente društvenog života, grad u kojem danas ima više zaposlenih nego što je bilo u godini kada se Jugoslavija raspala", naveo je Dodik i naglasio da je to uspjeh SNSD-a.

Napominjući da je SNSD na ovim izborima imala više od 30 kandidata mlađih od 40 godina, a i nekoliko kandidata mlađih od 30 godina, Dodik je rekao da to znači ozbiljnu promjenu za SNSD, te da će voditi računa o tim ljudima.

"Dolazi generacija ljudi koji treba da preuzmu društvenu odgovornost za stanje i u Republici Srpskoj i u BiH i njima treba dati šansu", naglasio je on.

Dodik je rekao da sebe smatra mladim i da ima dovoljno energije da bude u izbornom procesu sve dok ne izgubi izbore.

Prema njegovim riječima, građani Banja Luke su i na ovim izborima rekli da podržavaju SNSD, ali da pojedini koalicioni partneri, koji su trebali da pridodaju glasove da Igor Radojčić pobijedi, nisu bili korektni.

Kopirati
Drag cursor here to close