Izaslanstva

Voditelji Domova za stolom: Čeka se pranje obraza pred EU

Dnevnim redom sjednice predviđeno je i da se dogovore kriteriji za izbor članova stalnih povjerenstava Parlamentarne skupštine BiH.
Vijesti / Politika | 27. 05. 2019. u 11:17 Fena
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Članovi Kolegija oba doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine trebali bi zasjedati sutra, 28. svibnja, a bit će to njihova druga sjednica od imenovanja na kojoj bi trebali utvrditi kriterij za izbor članova zajedničkih povjerenstava za oba doma.

Također, dnevnim redom sjednice predviđeno je i da se dogovore kriteriji za izbor članova stalnih povjerenstava Parlamentarne skupštine BiH.

Jedna od točaka dnevnog reda sutrašnje sjednice je i razmatranje dopisa Ministarstva vanjskih poslova BiH u vezi s imenovanjem Parlamentarnog izaslanstva BiH u Parlamentarnoj skupštini Vijeća Europe.

Parlamentarna skupština BiH trebala bi utvrditi izaslanstvo BiH za junsko zasjedanje Parlamentarne skupštine Vijeća Europe, nakon odluke Komiteta ministara Vijeća Europe da BiH pruži šansu da ispravi propust budući da na vrijeme nije imenovano izaslanstvo BiH.

Lipanjsko zasjedanje je posebno važno jer se na njemu, poslije deset godina bira novi glavni tajnik Vijeća Europe, kao i suci Europskog suda za ljudska prava, a obilježit će se 70 godina postojanja Vijeća Europe.

Šef bh. diplomacije Igor Crnadak pozvao je rukovodstvo Parlamentarne skupštine BiH i političke stranke čiji su članovi u rukovodstvu da postignu dogovor te da BiH dobije izaslanstvo i sudjeluje na zasjedanju idućeg mjeseca.

Rukovodstvo Doma naroda PSBiH čine predsjedavajući Bakir Izetbegović (Stranka demokratske akcije - SDA) i dva dopredsjedavajuća Dragan Čović (Hrvatska demokratska zajednica - HDZBiH) i Nikola Špirić (Savez nezavisnih socijaldemokrata - SNSD). Članovi Kolegija Predstavničkog doma PSBiH su predsjedavajuća Borjana Krišto (HDZBiH) i dva dopredsjedavajuća Denis Zvizdić (SDA) i Nebojša Radmanović (SNSD).

Pred rukovodstvom oba doma PSBiH sutra će se naći i dopis šefa Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini Brucea Bertona u vezi s formiranjem Interresorne radne grupe za pripremu prijedloga izmjena i dopuna Izbornog zakona i Zakona o financiranju političkih stranaka.

 

Kopirati
Drag cursor here to close