Nakon Hahnovog pisma

VMBiH - Pojačati angažman na provedbi reformskih mjera

Na Bosnu i Hercegovinu se odnosi 29 mjera iz oblasti prometa, energije i regionalnog ekonomskog prostora, uključujući investicije, trgovinu, mobilnost i digitalizaciju
Vijesti / Politika | 04. 04. 2019. u 17:39 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Vijeće ministara

 Vijeće ministara Bosne i Hercegovine razmotrilo je Informaciju o stupnju realizacije reformskih mjera u vezi s pismom tajnika za politiku susjedstva i pregovore o proširenju Johanesa Hahna.

Ministarstva i institucije Vijeća ministara BiH pojačat će angažman na provedbi reformskih mjera, kako bi bile realizirane do samita u Poznanu ove godine, kada će se rezimirati napredak ostvaren u provođenju višegodišnjeg akcijskog plana za razvoj Regionalnog ekonomskog prostora koji je usvojen prije dvije godine na samitu u Trstu.

Ministarstvo vanjskih poslova pripremit će i Vijeću ministara BiH dostaviti prijedlog odluke o formiranju koordinacijskog tijela za pripreme predstavljanja BiH za predstojeći samit u Poznanu, krajem srpnja ove godine.

Godinu dana nakon usvajanja Strategije zapadnog Balkana, koja je istaknula važnost regionalne suradnje u okviru europskog puta zapadnog Balkana, tajnik Hahn u pismu pozdravlja opipljiv napredak, naglašavajući da računa na izraženo opredjeljenje za nastavak realizacije planiranog, a naročito agende za povezivanje.

U Informaciji se naglašava važnost usvajanja regionalnih sporazuma o roamingu, o liberalizaciji trgovine u oblasti usluga te o mobilnosti stručnjaka kao ključnih rezultata na koje se treba fokusirati.

Na Bosnu i Hercegovinu se odnosi 29 mjera iz oblasti prometa, energije i regionalnog ekonomskog prostora, uključujući investicije, trgovinu, mobilnost i digitalizaciju, priopćeno je iz VMBiH.

Kopirati
Drag cursor here to close