Fotelje

Vlasti pripremaju jedino što ih zanima

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a rekla je kako će se raspodjela direktorskih pozicija na razini BiH događati shodno vremenskoj dinamici.
Vijesti / Politika | 18. 01. 2020. u 10:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjedavajuća Kluba zastupnika SNSD-a u Zastupničkom domu parlamenta BiH Snježana Novaković Bursać smatra kako će doći do rotacija kada je riječ o raspodjeli direktorskih pozicija na razini BiH.

Bursać je za Oslobođenje istaknula kako sve ovisi o dogovoru na razini partnera u zajedničkim organima SDA, HDZ-a, SBB-a, DF-a, kao i tradicionalnih koalicijskih partnera iz Republike Srpske.

Rekla je kako će se raspodjela direktorskih pozicija na razini BiH događati shodno vremenskoj dinamici.

Bursać je naglasila da će se voditi računa da za provođenje određenih politika ili nadležnosti stvarno budu kandidirani ljudi koji to znaju raditi i koji će biti profesionalnim kapacitetom kadar da iznesu zadatke, prije svega kroz dosljednu primjenu zakona, ustavnih nadležnosti i politika proklamiranih od Narodne skupštine Republike Srpske.

Na pitanje kako pomoći srpskim povratnicima u kantonima u kojima Srbi nisu konstitutivan narod, a kojima uglavnom upravljaju kadrovi HDZ-a, Bursać je istaknula da su Srbi konstitutivan narod na razini Federacije BiH, samo što konstitutivnost nije svuda primijenjena.

"To jeste problem i, kao i svemu, pristupat ćemo i ovome korak po korak. Značajan nam je svaki građanin ili predstavnik srpskog naroda na cijeloj teritoriji FBiH, ali naročito nam je u fokusu pozicija općina koje se nalaze u Hercegbosanskoj i Unsko-sanskoj županini, budući da je tamo najveća koncentracija povratnika", istaknula je.

Rekla je kako je što se tiče Izbornog zakona, onemogućavanje izbora hrvatskog člana Predsjedništva BiH najkrupnije političko pitanje, koje je i kamen spoticanja mnogih međunacionalnih i međustranačkih odnosa u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close