Istekao rok za prijavu

Vlast žele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata

SIP BIH će do 9. lipnja izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih stranaka i nezavisnih kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete.
Vijesti / Politika | 25. 05. 2018. u 17:42 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Rok za podnošenje prijava političkih stranaka i nezavisnih kandidata za ovjeru učešća na izborima istekao je danas u 16 sati. Prijave su podnijele 72 političke stranke i 39 nezavisnih kandidata, priopćeno je iz  Središnjeg izbornog povjerenstva BIH (SIP BIH).

Pregled političkih subjekata koji su podnijeli prijavu bit će dostupan javnosti na web stranici SIP BIH pod linkom Opći izbori 2018, nakon što ga nadležna služba pripremi. 

SIP BIH će do 9.  lipnja izvršiti provjere i ovjeriti prijave onih političkih stranaka i nezavisnih kandidata koje ispunjavaju zakonom propisane uvjete. 

SIP BIH je danas „BH Pošti“ predao oko 64.000 pošiljki za birače koji su bili registrirani da glasuju iz inostrantva na lokalnim izborima 2016. godine. 

Pošiljke sadrže obrasce PRP2 putem kojih je uz naznačene upute potrebno potvrditi registraciju za Opće izbore 2018. godine. Za nove birače koji žele glasovati iz inostrantva na web stranici SIP BIH dostupan je obrazac PRP1 sa preciznim uputstvom.

Kopirati
Drag cursor here to close