Sjednica Općinskog vijeća

Vlasništvo nad Koštanom bolnicom posvađalo stolački HDZ BiH i SDA

''SDA Stolac poziva općinske vlasti da se vrate u legalne okvire jer ovakvi potezi ne doprinose stabilizaciji odnosa u Općini Stolac i da na ovaj način diraju u bolne rane svakog Bošnjaka u Stocu", poručili su iz OO SDA Stolac.
Vijesti / Politika | 01. 12. 2017. u 12:48 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Općinski odbor SDA Stolac nelegalnom smatra odluku Općinskog vijeća Stolac kojom se utvrđuje prijenos prava vlasništva korištenja radi dugogodišnjeg nekorištenja upisanog posjednika, a radi se o zgradi "Koštane bolnice".

"Imajući u vidu da su građani Stoca u skorije vrijeme samoinicijativno očistili park oko 'Koštane bolnice' u Stocu kako bi se stekli uvjeti za dostojanstveno obilježavanje datuma vezanih stradanje Bošnjaka u zloglasnom logoru Herceg Bosne u tom objektu, očigledno je da lokalne vlasti žele, pod svaku cijenu, da preuzmu prava vlasništva kako bi na taj način spriječili buduća obilježavanja i zataškala mračna istina o karakteru zločinačke paratvorevine Herceg Bosne", stoji u priopćenju Općinskog odbora SDA Stolac.

Dodaje se kako predmetna nekretnina u vlasništvu države Bosne i Hercegovine, što se vidi iz zemljišnoknjižnog izvatka te su vijećnici koji su glasovali za tu odluku, konstatiraju u SDA, direktno prekršili više zakona od kojih je i Zakon o privremenoj zabrani raspolaganja državnom imovinom koji je donio visoki predstavnik Paddy Ashdown.

"Vijećnici koji su glasovali protiv ove odluke zatražit će od svih relevantnih institucija, prvenstveno od OHR-a, da spriječe nastavak nezakonitih radnji koje provodi Stjepan Bošković s vijećnicima HDZ-a i Vijećem koje nije konstituirano na način propisan Zakonom. Općinski odbor SDA Stolac poziva općinske vlasti da se vrate u legalne okvire jer ovakvi potezi ne doprinose stabilizaciji odnosa u Općini Stolac i da na ovaj način diraju u bolne rane svakog Bošnjaka u Stocu", poručili su iz Općinskog odbora SDA Stolac.

Kopirati
Drag cursor here to close