Otvoreno o politici

Vladika Grigorije: Dodika sam kritizirao, ali politikom se ne planiram baviti

''I Dodika sam više puta kritizirao, pogotovo izravno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom”, govori vladika Grigorije.
Vijesti / Politika | 15. 02. 2021. u 08:25 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladika Grigorije u intervju za DW tvrdi da neće biti političar, a o izboru novog patrijarha kaže da to treba biti netko tko će se znati usprotiviti ako bude potrebno.

U intervjuu za DW, vladika Grigorije je, između ostalog, govorio i o predsjedavajućem Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lideru SNSD-a Miloradu Dodiku.

Ono što mu se također stavlja na teret jeste da nikada nije toliko kritizirao vlast u Republici Srpskoj, u vrijeme dok je bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski, koliko kritizira vlast u Srbiji.

DW postavlja pitanje zašto nije kritizirao Milorada Dodika koliko danas kritikritizirauje Vučića?

Vladika Grigorije kaže da nije točno da nije kritizirao vlast u Republici Srpskoj.

''I Dodika sam više puta kritizirao, pogotovo izravno u našim razgovorima. I te kritike su nerijetko urodile plodom”, govori.

Sudeći po najnovijim izjavama, izgleda da Dodik sada “pere ruke” od Grigorija, navodi DW.

''Što mene briga za vladiku Grigorija i njegove političke izjave. Ja s tim nemam ništa'', rekao je aktualni predsjednik Predsjedništva Bosne i Hercegovine i dodao da je Grigorija uvažavao dok je bio vladika zahumsko-hercegovački i primorski: ''Tada se nije miješao u politiku'', istaknuo je Dodik.

Komentirajućitu izjavu vladika Grigorije kaže: ''Političari govore ono što misle da trebaju reći u datom trenutku, i za što procjenjuju da im je trenutno korisno. I to je za njihovo shvaćanje politike normalno. S druge strane, ja imam potrebu da govorim jasno i otvoreno o onome što kao episkop, čovjek i misleće biće smatram da je istina''.

Kopirati
Drag cursor here to close