Izvrstan posao

Vlada ŽZH pohvalila rad županijskog Crvenog križa

Ćosić se zahvalio se predstavnicima Crvenog križa ŽZH na realiziranim aktivnostima te iskazao želju za jačanjem suradnje između Crvenog križa i Vlade ŽZH
Vijesti / Politika | 16. 01. 2019. u 14:54 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Županije Zapadnohercegovačke (ŽZHH) Zdenko Ćosić održao je u Širokom Brijegu radni sastanak sa izaslanstvom Crvenog križa ŽZH.

Na sastanku se raspravljalo o modelima suradnje županijske vlade i Crvenog križa, priopćeno je iz Vlade ŽZH.

Predsjednik Crvenog križa ZHŽ-a Josip Zelenika informirao je predsjednika Ćosića o rezultatima rada u 2018. godini te istaknuo važnost suradnje Crvenog križa s tijelima vlasti na svim razinama, a posebno na polju brige o starijima i siromašnima i na osposobljavanju stanovništva za pružanje prve pomoći unesrećenima, u čemu Crveni križ ima javne ovlasti.

"U 38 akcija dobrovoljnog darivanja krvi koje je organizirao Crveni križ ŽZH u 2018. godini, prikupljeno je 1458 doza krvi, što nas po omjeru broja stanovnika i prikupljenih doza krvi svrstava među najbolje županijske organizacije u Federaciji Bosne i Hercegovine", naglasio je Zelenika.

Dodao je kako su kroz obuke unutar Crvenog križa za pružanje prve pomoći u protekloj godini osposobljena 1543 stanovnika ŽZH.

Suradnja s Upravom civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije, kako je kazao, uskoro će rezultirati formiranjem Službe za zaštitu ugroženog i nastradalog stanovništva unutar Crvenog križa ZHŽ-a, koja će činiti dio strukture civilne zaštite.

"To su samo neki od mjerljivih rezultata rada Crvenog križa, dok je pak nemjerljiv doprinos naših volontera i članova u svakodnevnom humanitarnom radu, posebno onom koji za cilj ima ublažavanje ljudske patnje", istaknuo je Zelenika te zahvalio Vladi ŽZH što je prepoznala i podržala njihove aktivnosti, uz vjeru da će se takva suradnja nastaviti i u budućnosti.

Predsjednik Ćosić zahvalio se predstavnicima Crvenog križa ŽZH na realiziranim aktivnostima te iskazao želju za jačanjem suradnje između Crvenog križa i Vlade ŽZH

Kopirati
Drag cursor here to close