Sjednica

Vlada tvrdi da poštuje potpisano i daje novac za zgradu u kojoj se još ne zasjeda

Naglašeno je kako Vlada u cijelosti ispunjava sve obveze preuzete potpisivanjem kolektivnih ugovora.
Vijesti / Politika | 11. 09. 2019. u 15:23 Bljesak.info
Kopirati

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije ispunjava svoje obveze kada je riječ o problematici u svezi s kolektivnim ugovorima koji se odnose na prosvjetu, državne službenike, namještenike i Ministarstvo unutarnjih poslova zaključeno je na današnjoj, 107. sjednici Vlada Hercegovačko-neretvanske županije.

Vlada je, naime, usvojila Izvješće o izvršenju Proračuna HNŽ za razdoblje od 1.1. do 30.6.2019. godine, te Izvješće o izvršenju Tekuće pričuve za razdoblje od 1.1. do 30.6. 2019. godine.

Istaknuto je, navodi se u priopćenju nakon sjednice, kako se proračunski prihodi ostvaruju sukladno planiranoj dinamici te da se sve obveze iz Proračuna uredno i na vrijeme izvršavaju.

Vlada je razmotrila Informaciju o provedbi odredbi zaključenih kolektivnih ugovora sa sindikatima zdravstva, obrazovanja, državnih službenika i namještenika i ministarstva unutarnjih poslova.

Kada je u pitanju Kolektivni ugovor koji se odnosi na liječnike medicine i stomatologije, Vlada još jednom poziva i ostale sudionike zdravstvenog sustava: Zavod zdravstvenog osiguranja, zdravstvene ustanove odnosno osnivače domova zdravlja da sukladno postignutom dogovoru svatko izvršava svoj dio preuzetih obveza.

Naglašeno je kako Vlada u cijelosti ispunjava sve obveze preuzete potpisivanjem kolektivnih ugovora.

Istaknuto je kako  Vlada, uz dosljedno poštivanje odredbi kolektivnih ugovora u obrazovanju, nizom drugih konkretnih mjera: rekonstruiranjem i utopljavanjem školskih objekata, izgradnjom igrališta i školskih športskih dvorana, rješavanjem radno-pravnog statusa djelatnika, te očuvanjem svih radnih mjesta u prosvjeti na najbolji način pokazuje ''kako je obrazovanje u vrhu prioriteta njezina rada''.

Vlada je priopćila kako je ''opredijeljena za kontinuirani dijalog sa svim socijalnim partnerima'' te da je zadužila resorna ministarstva da dijalog nastave i tako rješavaju sva eventualno otvorena pitanja.

Vlada je usvojila Odluku o dodjeli koncesija za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije za elektroenergetske objekte fotonaponske elektrane: ''Bregava'', ''Antonio Commerce 1'', ''Anarea 1'', ''LOWRE'' i ''Oil-AC 1'' na lokalitetu Pješivac, općina Stolac.

Također, Vlada je usvojila Informaciju o radu notara u HNŽ, Izvješće o radu za 2018. godinu i Financijsko izvješće za razdoblje od 1.1. do 30.6.2019. godine ustanove ''Dom za socijalno i zdravstveno zbrinjavanje osoba s invaliditetom i drugih osoba''.

Usvojena je i Odluka o usvajanju Programa utroška sredstava za Skupštinu HNŽ u iznosu 1.150.000,00 KM, koja će biti utrošena za rekonstruiranje zgrade i nabavu opreme s ciljem poboljšanja uvjeta rada Skupštine.

Kopirati
Drag cursor here to close